CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: KANTİNCİLER TAŞ MI YESİN?

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İLGEZDİ: KANTİNCİLER TAŞ MI YESİN?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, kantincilerin 2 yıla yaklaşan pandemiden paylarına sefalet ve çaresizlik düştüğünü ifade ederek, “Uzaktan eğitim

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama ile kantincilerin sorunlarını dile getirdi. 
CHP’li Akkuş İlgezdi, geçtiğimiz hafta İstanbul’da kantinci esnafıyla bir araya geldiğini belirterek, “Pandemi nedeniyle kantinlerin işleyemez hale gelmesi, aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiye ulaşan devasa bir kitleyi doğrudan etkiledi. Bu süreçte hiç geliri olmayan kantincilerden birikmiş vergi ve SGK prim borçları talep edildi” açıklamasını yaptı. 
Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi kantincilerin pandemi dışında da büyük sorunları olduğunu ifade ederek, “ Çocuklarımızın sağlıklı beslenebilmesi için ‘Okul Gıdası Uygulaması’na geçildi. Ancak bu ürünlerin maliyeti yüksek, raf ömrü kısa olunca firmalar üretim yapmadı! Bugün kantinlerde satılması gereken logolu ürünler piyasada yok. Kantinciler satacak ürün bulamıyor, kiralarını dahi ödeyemiyorlar” diye konuştu. 
“Öğrenciler kantinlerde satışı yasak ürünleri dışarıdan kolaylıkla alıp, okula getirip, tüketebiliyorlar” diyen Akkuş İlgezdi, bu şekilde öğrencilerin sağlıklı beslenmelerinin sağlanmayacağını ortaya koydu. 
2 yıl kira almayın
Kantincilerin biraz olsun rahatlaması için CHP olarak “2 yıl boyunca kantinlerden kira alınmamasını öneriyoruz” diyen Gamze Akkuş İlgezdi, okulların kapalı kaldığı süre boyunca da devletin kantinciler ve çalışanları için sigorta prim desteği vermesi gerektiğinin altını çizdi.

wIo27hdcrrbxzavqg4zvnlpp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.