CHP ANTALYA'DA TURİZM ÇALIŞTAYI YAPTI. CHP'Lİ TAŞKIN: "2019'DA 34,5 MİLYAR DOLAR GELİR VAR. BU RAKAMLARIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

CHP ANTALYA'DA TURİZM ÇALIŞTAYI YAPTI. CHP'Lİ TAŞKIN: "2019'DA 34,5 MİLYAR DOLAR GELİR VAR. BU RAKAMLARIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

CHP tarafından düzenlenen Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, sektör temsilcileri, akademisyenler, sendikalar ve STK’ların...

CHP tarafından düzenlenen Turizm Sektöründe İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı, sektör temsilcileri, akademisyenler, sendikalar ve STK’ların katılımıyla Antalya’da yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, "2019 yılında Türkiye’ye 52 milyona yakın turist geliyor. 34,5 milyar dolarlık bir gelir var. Son derece az. Bu rakamların çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın koordinatörlüğünü üstlendiği toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın’ın yanı sıra eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Muratpaşa Belediye BaşkanıÜmit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Antalya milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı ve Rafet Zeybek ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Türkiye’de 1,6 dolarlık ihracat için 1,9 dolar ithalat yapıldığını belirten Taşkın, bu nedenle turizmin ekonominin can damarı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bir yıl içinde 169 miyar dolar borç ödemesi gerektiğini dile getiren Taşkın, IMF’nin hesaplama yöntemine göre Merkez Bankası’nın döviz rezervinin eksi 37,3 milyar dolar olduğunu anımsattı. Taşkın, sözlerini şöyle bitirdi:

"BU RAKAMLARIN ÇOK ÇOK ÜSTÜNE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

“Bizim ne yapmamız lazım? Döviz üretmemiz lazım, istihdam yaratmamız lazım, iş yaratmamız lazım. Zaten konu net bir şekilde ortada. 2019 yılında Türkiye’ye 52 milyona yakın turist geliyor. 34,5 milyar dolarlık bir gelir var. Son derece az. Bu rakamların çok çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Bunun yapılabilir olduğuna hiç şüphem yok. Bugün burada bunları konuşacağız. Buradaki yetkin insanların verimli bir rapor üreteceğine dair inancım tamdır."

Muratpaşa Belediye BaşkanıÜmit Uysal ise turizmin 12 aya yayılmasıyla turizm sektöründeki istihdam sorunlarının büyük oranda çözüleceğine inandığını belirtti.

“DÜNYAYI YAKALADIĞIMIZ TEK SEKTÖR TURİZM”

Çalıştay'ın koordinatörü Çetin Osman Budak da iktidara geldiklerinde istihdamla ilgili yapacaklarını programlamak için 11 ayrı sektörde istihdam çalışması yaptıklarının altınıçizdi. Türkiye’nin Sanayi Devrimi’ni ve teknolojiyi ıskaladığını belirten Budak, çok geç dahil olmuş olmasına rağmen Türkiye'nin dünyayı yakalayabildiği tek sektörün turizm olduğuna dikkat çekti. Turizmin başkentinin Antalya olduğuna değinen Budak, 21. yüzyılda dünyanın en büyük sektörünün de turizm olacağını dile getirdi. Budak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Turizm, şu anda dünyadaki birçok otoriteye göre geleceğin en parlak ve kalıcı sektörü. Aslında turizm bir barış sektörüdür. Turizm amaçlı seyahat edecek olan herkes, gittiği yerin demokrasisine, kültürel ve sosyal gelişmişliğine, sanatsal özgürlüğüne bakar. Bu nedenle mevcut iktidar var olduğu sürece geçmişi, bugünü ve geleceği her zaman parlak olan bu sektörden hak ettiğimizi, payımıza düşmesi gerekeni asla alamayız.”

Sektör temsilcileri, akademisyenler, sendika ve STK temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik katılımla gerçekleşen çalıştayın sonuç raporunun ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.