CHP ANTALYA İL BAŞKANI CENGİZ: "İKTİDARIN İL BAŞKANI, ÖNCE VATANDAŞIN BÜTÇESİNİ SORGULAMALI"

CHP ANTALYA İL BAŞKANI CENGİZ: "İKTİDARIN İL BAŞKANI, ÖNCE VATANDAŞIN BÜTÇESİNİ SORGULAMALI"

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Altın Portakal Film Festivali’ne ayrılan bütçeyi soran AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş’a; “İktidarın İl Başkanıysan...

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Altın Portakal Film Festivali’ne ayrılan bütçeyi soran AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş’a; “İktidarın İl Başkanıysan Altın Portakal’a ayrılan değil; vatandaşın mutfağına ayırabildiği bütçeyi sorgulaman lazım” yanıtını verdi.

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Altın Portakal Film Festivali için ne kadar harcandığını” soran AKP Antalya İl Başkanı Ethem Taş’a düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi. Cengiz, şunları söyledi:

“Sanat ve dolayısıyla sanatçılar; fikirleri ve eserleriyle toplumun gelişimine ışık tutmakta, kültürel mirasın canlı kalması adına katkı sağlamaktadır. Bu nedenle; ülkemizdeki en köklü, en prestijli festivallerden biri olan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali, tüm sanatçıların çıkıp özgürce düşüncelerini ifade edebilecekleri bir platform olmak zorundadır.

Altın Portakal gibi köklü ve dev bir organizasyondan ulusal yarışmayı kaldırarak festivali küçülttükçe küçülten, kategorileri sınırlandıran ve tarihinde festival tarihinde ilk kez sansür uygulayan Menderes Türel dönemi AKP belediyesi, bu zemini sağlayamadığından dünyaca ünlü festivalin ve şehrimiz Antalya’nın itibarsızlaşmasına neden olmuştur.

31 Mart sonrasında Muhittin Böcek başkanlığındaki Büyükşehir Belediyemizin, bu büyük organizasyonu yeniden özgürlükçü, bağımsız ve tarafsız olarak gerçek bir sanat zeminine taşımış ve ayağa kaldırmış olması; tüm gerçek sanatçılar ve sanatseverlerden takdir ve teşekkür toplamıştır.

Altın Portakal’ın bütçesi için ‘Yüreği varsa açıklasınlar’ diyen Taş’a cevabı biz verelim. 2018 yılında dar kapsamlı, düşük katılımlı ve sade bir törenle gerçekleştirilen Altın Portakal Film Festivali için 28 milyon 261 bin TL gibi hayrete düşüren bir harcama gerçekleştirilmişken; 10 bin kişilik salonlarda, geniş katılımlı ve çok çeşitli etkinlik programı ile düzenlenen 2021 Altın Portakal’ı, döviz kurundaki ve hayat pahalılığındaki devasa farka rağmen 21 milyon TL’lik bir bütçe ile gerçekleştirilmiştir.”

Altın Portakal’a ne kadar bütçe ayırıldığını merak edip soran Ethem Taş, acaba iktidarın il başkanı olarak; vatandaşın mutfağa ayırabildiği bütçeyi, kira bütçesini, faturalar için ne kadar ödemesi gerektiğini de merak edip sorguluyor mu? Doların neden her geçen gün rekor üstüne rekor kırdığını, ülkemizi ekonomik krizin ortasına sürükleyen nedenleri de merak ediyor mu?

Kendisinin de yer aldığı bir toplantıda AKP’nin iki bakanı tarafından öne sürülen Serik’teki 500 bin lirayı kimin aldığını, 128 milyon doların nerede olduğunu, mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu, iktidarın il başkanı olarak merak edip sorguluyor mu?

Yoksa bu merak, kredilerinin dahi kendi onaylarından geçtiğini itiraf ettiği CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri ve etkinlikleri söz konusu olduğunda mı baş gösteriyor? Bugün Türkiye’de insanlar, pazar artıklarından sebze meyve, çöp konteynırlarından ekmek arar hale gelmiştir. Bunun tek sorumlusu 20 yıl ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır. 20 yıllık AKP iktidarının il başkanı isen; uluslararası marka değeri taşıyan bir etkinliğe harcanan bütçeyi sorgulamadan önce vatandaşın ne halde olduğunu sorgulaman gerekir! 20 yıllık iktidarın il başkanının merak etmesi, sorgulaması gerek şey; halkın ne yiyip ne içtiği, eve nasıl ekmek götürdüğü, ne durumda olduğudur!”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.