ÇERVATOĞLU'NDAN "LOKUMCU DAVASI"NA ÇAĞRI: "YARIN OĞLU ULAŞ İLE BİRLİKTE OMUZDAŞ OLMAYA BÜTÜN DOSTLARIMIZI TRABZON'A BEKLİYORUM"

ÇERVATOĞLU'NDAN "LOKUMCU DAVASI"NA ÇAĞRI: "YARIN OĞLU ULAŞ İLE BİRLİKTE OMUZDAŞ OLMAYA BÜTÜN DOSTLARIMIZI TRABZON'A BEKLİYORUM"

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın başlayacak Metin Lokumcu Davası için yurttaşlara katılım...

Haber: BERKAY VAROL - Kamera: FATİH NAZIM EFE 

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın başlayacak Metin Lokumcu Davası için yurttaşlara katılım çağrısı yaptı.  Çervatoğlu, "Yarın oğlu Ulaş ile birlikte omuzdaş olmaya, bütün dostlarımızı oraya bekliyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde Artvin'in Hopa ilçesine 31 Mayıs 2011 tarihinde yaptığı ziyaret sırasında yaşanan olaylarda polis biber gazı kullanmış, öğretmen Metin Lokumcu da kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. Lokumcu’nun davası 20-21 Aralık'ta Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayacak. 

Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu, dava öncesi ANKA Haber Ajansı'na konuştu. Çervatoğlu, yurttaşları davanın takipçisi olmaya davet etti. 

Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarına çağrı yapan Çervatoğlu, şunları söyledi:

"Metin Lokumcu, aslında bize çok önemli bir şeyi de göstermiş oldu. Polisin orantısız gücüne karşı tepkisini ortaya koydu. Ve o orantısız güçten bugünlerde Metin Lokumcu davası dosyasına da sunulmak üzere görüntüler de ortaya çıktı. Bu orantısız güçten, güç kullanımını önleyecek, orantısız güç kullananlara karşı ceza yaptırımının olabileceğini ailenin ve davayı takip eden avukatların başarısıyla ağır cezaya sevk edildi. Biz de Fındıklı Belediye olarak avukatlarımız başvuruda bulundu, yarın orada olacağız.”

"Gezi olaylarında kaybettiğimiz kardeşlerimiz Ali İsmail Korkmaz'lar, Ahmet Atakan'lar, Medeni Yıldırım'lar... Bunları düşündüğümüz zaman yine orantısız güç ve şiddetle kaybettiğimiz değerlerimiz. Çayan Birben'de ne yazık ki... Metin Lokumcu'nun komşusu diyebiliriz, komşu ilçeden. İki değerli kardeşimizi, abimizi kaybettik. Bu dava gerçekten bağımsız yargılama usulüyle yapılırsa ki öyle olacağını düşünüyorum, o polisin ve emniyet güçlerinin bundan sonra biber gazı ve orantısız güç uygulayarak insanların yaşamından koparılmasının da önüne geçmiş olacak."

"Metin Abi, hayvanseverdi, iyi bir öğretmendi, doğaseverdi. Bizler çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Herkes kendi coğrafyasını çok sever ama o yaşam alanlarını savunmak çok önemli. Sadece Fındıklı'da veya Karadeniz'deki coğrafyayı savunmak değil, ülkenin dört bir yanında doğa katliamına karşı verilen mücadeleye oradan omuzdaş olabilmek önemli. Metin Abi, öyle bir insandı. Metin Abi, her şeye rağmen yaşam alanlarını savunmak için kendi bedenini ortaya koyabilecek yiğit bir abimizdi. Yarın oğlu Ulaş ile birlikte omuzdaş olmaya, bütün dostlarımızı oraya bekliyorum."

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.