Çerkesler Kadir Gecesi’nde Çankaya Sofrasında Buluştu

Çerkesler Kadir Gecesi’nde Çankaya Sofrasında Buluştu

Ramazan ayı boyunca her akşam farklı bir sivil toplum kuruluşunu iftar yemeğinde konuk eden Çankaya Belediyesi, Kadir Gecesi’nde de Ankara’da yaşayan Çerkesleri ağırladı.

Çankaya Belediyesinin her Ramazan ayında gerçekleştirdiği iftar yemeklerinin Kadir Gecesi konukları Çerkesler oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine Çerkes vatandaşlar katılarak birlik beraberlik sergilediler.

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftara, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Prof. Dr. Fethi Açıkel, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Ankara Çerkes Derneği Başkanı Bislan Celoka ve Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ümit Dinçer de katıldı.

TAŞDELEN: “DAYANIŞMAYI NE KADAR BÜYÜTSEK AZDIR”

“Her zaman olduğumuz gibi Ramazan ayında da hiçbir ayrım yapmadan toplumun her kesimiyle bir aradayız” diyen Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen “Kadir Gecesi’nde de Çerkes dostlarımızla aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Taşdelen; “1864’de yaşanan büyük sürgünden bu yana var olmak için direnen, direnirken de her zaman dayanışmanın en büyüğünü gösteren, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, cumhuriyetten, bayrak ve vatan sevgisinden asla vazgeçmeyen Çerkes dostlarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu dayanışmayı ne kadar büyütürsek azdır” dedi.  

txdcnIromkwvfznghvfpey4h.jpg

ezjyvfgsklqnxhacbmqgdelt.jpg

7rfphafaxbxbjdme8utwjivz.jpg

p8lvvgz2culhfi6exspwne9j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.