Çelik tezgâhlarda kadın gücü: Kaynakçılık eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Çelik tezgâhlarda kadın gücü: Kaynakçılık eğitimini tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Tuzla Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen sertifika törenine; Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve eşi Ayşegül Kılınç Bingöl, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Bilge, Gedik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Karaarslan, Gedik Üniversitesi kaynakçılık eğitmeni Celalettin Dündar, Gemi Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu üyeleri Meral Buldaç Polat ve Pelin Yılmazcoşar Mamati ile birim temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Toplam 10 gün ve 90 saat süren programda kursiyer kadınlar, Gedik Holding atölyelerinde hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı. TIG-WIG yöntemleriyle çelik kaynakçılığı konusunda uzmanlaşarak sektörde yer almaya hazır hâle geldiler.

“KADIN ÜRETİMİNİ DAHA GÖRÜNÜR KILDIK”

Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl, törende yaptığı konuşmada; Gedik Üniversitesi, Gemi Mühendisleri Odası ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne teşekkür ederek şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana Kadın ve Aile Müdürlüğümüzle farkındalık yaratacak işler ortaya koymak için var gücümüzle çalışıyoruz. Üretimi destekliyor, kadın emeğini görünür kılmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda kadın kaynakçılık eğitimi bizim için çok önemli bir proje. Çünkü bu alan, istihdamın en yoğun olması gereken alanlardan biri. Beş kursiyerle başladık, inanıyorum ki bu sayı artarak devam edecek.”

“SANAYİDE DE KADINLARIN BAŞARISINI GÖRDÜK”

Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Yasemin Bilge, projenin önemine değinerek, “Kadınların iş gücüne katılımını destekleyen bir belediye olarak kendi ayakları üzerinde duran, kendine güvenen bireyler yetişmesini amaçlıyoruz. Sanayi alanında da kadınların üstün başarı sergileyeceğini hep birlikte görmüş olduk” dedi.

“BAŞARINIZ TÜM KADINLARA UMUT OLACAK”

Gemi Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu’ndan Pelin Yılmazcoşar Mamati ise “Sektörde cinsiyet ayrımcılığının önüne geçmek ve eşitliği sağlamak amacıyla kurulduk. Bu başarınız tüm kadınlara umut olacak” ifadelerini kullandı.

“250’NİN ÜZERİNDE KADINI SEKTÖRE KAZANDIRDIK”

Gedik Üniversitesi kaynakçılık eğitmeni Celalettin Dündar da Türkiye genelinde yürüttükleri eğitimlerle 250’den fazla kadının sektöre kazandırıldığını vurgulayarak, “Tuzla’da da ilk adımı atmaktan ve ilk öğrencilerimizi mezun etmekten gurur duyuyoruz” diye konuştu.

“BİR KADIN İSTERSE HER ŞEYİ YAPABİLİR”

Kursiyerlerden Şule Güner ise “Bir kadın ‘Ben bunu yapabilirim’ diyerek yola çıkıyorsa her şeyi yapabilir. Alanım olmamasına rağmen denemek istedim. İmkân sağlayan herkese teşekkür ederim” sözleriyle duygularını paylaştı.

Eğitimi tamamlayan kadınların istihdam süreci, Gemi Mühendisleri Odası koordinasyonunda yürütülecek.

Eğitim sürecini tamamlayan kursiyerler:

Yasemin Ersoy

Rumeysa Güneş Çokkeser

Asude Soylu

Vahide Yıldırım

Şule Güner






bungnbmj8tcpdumfsrshxo56.jpg

2ymzvtcfkwu64dlrxlfbnndm.jpg

zlrxkpeorg3usyvbntketajm.jpg

mq1fkw2dkhbd4r9o8jyjfatl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.