Çankayalı Miniklerden Atık Azaltımı Farkındalığı

Çankayalı Miniklerden Atık Azaltımı Farkındalığı

Çankaya Belediyesi, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında takas etkinliği düzenledi. Katı atıkların azaltılması ve plastik kullanımına dikkat çekmeyi amaçlayan etkinliğe Çankayalı minikler de ilgi gösterdi.

PLASTİKLERİ CAMLA TAKAS ETTİLER

Çankaya Belediyesi, Avrupa’da atık önleme konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan bir girişim olan ve kasım ayının son haftasında kutlanan Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında bir etkinlik düzenledi. Bu yıl 18-26 Kasım tarihleri arasında “Ambalajlar” temasının çalışıldığı etkinliklerin Çankaya'daki adresi Muharrem Dalkılıç Parkı oldu. Çalışmada Çankaya Belediyesi Bulut Kreşi öğrencileriyle şişe takas etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte plastik atıklarını öğretmenleri eşliğinde geri dönüşüm kumbaralarına atan öğrencilere cam mataralar hediye edildi.

"PAKETLİ ÜRÜN ALMA"

"Azalt, Geri Dönüştür, Koru" sloganının ön plana çıktığı çalışmada paketli ürünlerin çevreye ve insan sağlığına zararlarına dikkat çekildi. Tek kullanımlık ürünlerin azaltılması ve cam gibi sürdürülebilir çevre dostu ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlanan etkinliğe Çankayalı minikler yoğun ilgi gösterdi.

zq8ntxwldp1uez6usi5rwnkm.jpg

ib1ktrejqcgdvvyf3rlysbhI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.