Çankaya'nın Kütüphaneleri Tüm Hafta Açık

Çankaya'nın Kütüphaneleri Tüm Hafta Açık

Çankaya Belediyesi, her yaştan ve toplumun her kesiminden vatandaşın yararlanabildiği 16 kütüphanesi ile haftanın yedi günü hizmet veriyor.

Kentsel yaşamı birbirinden farklı alanlarla zenginleştirmeyi ve çeşitlendirmeyi amaçlayan Çankaya Belediyesi, Çankaya Evleri ve kültür merkezlerinde bulunan 16 kütüphanesi ile vatandaşların eğitim ve kültür alanındaki ihtiyacını karşılıyor. Çankaya Belediyesi kütüphaneleri, özellikle sakin bir ders çalışma ortamına sahip olması, konforlu ve geniş iç dizaynı ve yüksek kapasitesiyle öğrenciler tarafından ilk sırada tercih ediliyor. Neredeyse Çankaya'nın her semtinde bulunan kütüphaneler, yalnızca öğrencilerin değil, ilçe sakinlerinin de uğrak yeri olmuş durumda. Çankaya’da yaşayan şair ve yazarların isimlerini taşıyan kütüphanelere son olarak Adalet Ağaoğlu kütüphanesi eklendi. Karapınar Çankaya Evi’nde Adalet Ağaoğlu anısına açılan kütüphane ile merkezlerdeki toplam kütüphane sayısı da 16’ya yükselmiş oldu.

Bünyesindeki kütüphanelerin yanı sıra gerek Başkentte bulunan kütüphanelere gerekse ülkenin dört bir yanındaki kütüphanelere de destek vermeyi görev edinen Çankaya Belediyesi, ülke genelinde özellikle köy okullarının kütüphanelerine 27 bini aşkın kitap ulaştırdı. 

KÜTÜPHANELER HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK

Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde Nazım Hikmet Kütüphanesi, Çayyolu Hizmet Binasında Prof. Dr. Muammer Aksoy Kütüphanesi, Yaşar Kemal Kültür Merkezinde bulunan Yaşar Kemal Kültür Kütüphanesi, Sokullu Çankaya Evi’nde Ahmed Arif Kütüphanesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi'ndeki aynı adlı kütüphane hafta içi ve hafta sonu 09.00-20.00 arasında hizmet veriyor.

Cebeci’de Sevgi Soysal Kütüphanesi, 100. Yıl Çankaya Evi’nde İrem Kütük Kütüphanesi ve Yıldız Hizmet Binası’nda Kemal Baytaş Kütüphanesi hafta içi 09.00-22.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 09.00-20.00 arasında hizmet veriyor.

Zübeyde Hanım Çankaya Evi'ndeki Prof. Dr. Bahriye Üçok Kütüphanesi, Dilekler ve 50. Yıl Çankaya Evi’ndeki Halide Edip Adıvar Kütüphanesi, Kırkkonaklar Çankaya Evi’ndeki Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kütüphanesi ve Karapınar'da bulunan Adalet Ağaoğlu Kütüphanesi ise hafta içi 09.00-16.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

ÇANKAYA’DA HERKESE KÜTÜPHANE VAR

Çankaya Belediyesi, yetişkinlerin yanı sıra bebeklerin ve görme engelli vatandaşların yararlanabildikleri kütüphaneleri ile de hizmet veriyor. Beytepe'de Minik Adımlar Bebek Kütüphanesi, görme engelli vatandaşların yararlandığı Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yer alan Sesli Kütüphane ve İmrahor Mahallesi'ndeki İşçi Kütüphanesi hafta içi 08.00-17.00 arasında hizmet sunuyor. Gezici kütüphane ise Çankaya'nın köylerine, çeşitli mahallelere ve okullara herhangi bir gün ve saat gözetmeden etkinlikler kapsamında ziyarette bulunuyor.

6zIsigceztbmnoquh4ormlu1.jpg

8frmyxj0r5etbgimaxhqkdvp.jpg

u2bcz7yjexwm5t0epsqnkkmj.jpg

k2hske0otdjcxgjn9oygexba.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.