Çankaya İletişim Merkezi’nden Büyük Başarı

Çankaya İletişim Merkezi’nden Büyük Başarı

Çankaya Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep, öneri ve şikâyetleri çözmek için “Çankaya İletişim Merkezi, Çözüm Burada” adıyla yenilediği merkez, büyük bir başarıya imza attı. Yeni nesil teknoloji imkânları kullanılarak yeniden yapılandırılan merkez, 6 aylık sürede vatandaşlardan gelen 54 bin 584 başvurunun yaklaşık yüzde 96’lık bölümüne denk gelen 52 bin 247’sini sonuçlandırdı.

Çankaya Belediyesi, yıllardır vatandaşların talep, öneri ve şikâyetlerinin çözüme kavuşturulduğu Çözüm Merkezi’ni “Çankaya İletişim Merkezi, Çözüm Burada” adıyla yenilemişti. Yeni nesil teknoloji imkânları kullanılarak faaliyetlerine devam eden merkezin 6 aylık verileri büyük bir başarının göstergesi oldu.

Talep, öneri ve şikâyetleri tek bir kanalda toplayan ve vatandaşlara 48 saat içerisinde geri dönüş sağlayan merkeze, 6 aylık süre zarfında 54 bin 584 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 52 bin 247’si sonuçlandırıldı. Sonuçlandırılan başvuruların, gelen başvurulara oranı ise yaklaşık yüzde 96 olarak ölçüldü.

Vatandaşlardan gelen başvuruların ilk üç sırasında, Fen İşleri, Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğüne yönelik taleplerin bulunduğu bildirildi.

YÜZDE 67 TALEP 444 06 01 ÇAĞRI MERKEZİNE

Çankaya İletişim Merkezi, 444 06 01 çağrı merkezi, e-posta, whatsapp ve sosyal medya kanalları ile vatandaşa hizmet veriyor. İlk 6 aylık rakamlar, Çankayalıların talep ve şikâyetlerini en fazla çağrı merkezi kanalıyla aktardığını da gösterdi. 444 06 01 numaralı çağrı merkezine ulaşan kişi sayısının, tüm başvurulara oranı yüzde 67 olarak hesaplandı.

360 DERECE HALKLA İLİŞKİLER

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yeni sistemin çok yönlü, hızlı iletişim ve çözüme odaklı şekilde işlediğini söyledi. Taşdelen, “Yeni sistemimizle belediyemizi, vatandaşlarımızdan gelen talep, şikâyet ve istek merkezli bir çalışma sistemine dönüştürdük. Bu halkla iletişim projemiz, aslında belediye yönetimini tamamen vatandaşa bırakan 360 derece bir halkla ilişkiler projesidir. Çünkü artık halkın talebi ve isteği eskiden olduğundan daha da fazla ön plana geçti. Bu en son teknolojiyle donatılmış sistemle halkımız ne istiyorsa, en kısa sürede yerine getirmiş oluyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

ijh2ylsdlf8h5wfxowc6gm1v.jpg

4yjqys3xnj2u75q6htbor8vc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.