Çankaya'da Mart Ayı Sergilerle Başladı

Çankaya'da Mart Ayı Sergilerle Başladı

Çankaya Belediyesi kültür merkezleri, mart ayı etkinliklerine sergilerle başladı. "Karma Plastik Sanatlar Sergisi", "Yağmurun Kadınları" fotoğraf sergisi ve "VI. Karma Resim Sergisi" Başkentli sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Çankaya Belediyesinin Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı güzel sanatlar liseleri ve fakültelerine ücretsiz hazırlık kursları öğrencilerinin Resim Sergisi de 10 Mart’a kadar açık olacak.

142. KARMA PLASTİK SANATLAR SERGİSİ

Mimar Sinan Üniversitesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mezunları Derneği Ankara Şubesi, Akademi’nin kuruluşunun 142. yılını geleneksel ‘Karma Plastik Sanatlar Sergisi’ ile kutluyor. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde açılan sergiye sanatçılar Azimet Karaman, Birsen Salahi, Canan Deliduman, Deniz Özmen, Dursun Boran Oran, Gülnur Varol, Gür Dalkıran, Güzin Gürsel, Hatice Kumbaracı Gürsöz, Himmet Gümrah, İbrahim Halil Türker, İlknur Kazak, Lütfü Günay, Mete Demirbaş, Murat Ağçiçek, Nazan Sönmez, Nesrin Soyer, Nuran Altıata Kuzulugil, Semra Kalınbayrak, Ülkü Bartınlıoğlu, Mustafa Fehmi İlik ve Yüksel (Boz) Öcal eserleriyle katkı sağlıyor. Sergi, 12 Mart'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

"YAĞMURUN KADINLARI" FOTOĞRAF SERGİSİ

Sanatçı Varol Uzlu, "Yağmurun Kadınları" fotoğraf sergisini Çankayalılarla buluşturdu. Sergi, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde Kuzey'in Uşakları folklor grubunun halk oyunları gösterisiyle açıldı. Sanatçı Uzlu sergisinde Karadeniz'de kadının hikayesini kendi dünyasındaki doğal fotoğraflarla bir araya getiriyor. Uzlu ‘ya göre proje, sessiz ama sevgisi çok büyük kadınların öyküsü̈ niteliğinde. Karadeniz kadınının ataerkil bir toplumdaki varoluşunu simgeleyen 44 eserden oluşan fotoğraf sergisi, 12 Mart'a kadar ücretsiz olarak Çankayalıları ağırlayacak.

IV. KARMA RESİM SERGİSİ

E. Can Kafdağlı, Mediha Bezgin ve Nuray Alemdaroğlu’nun oluşturduğu "Atölye 3'ümüz" rehberliğinde gerçekleşen "VI. Karma Resim Sergisi" de Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ziyarete açıldı. Resimdeki tecrübelerini, doğada ve yaşamlarında yakaladıkları detayları tuvale aktaran "Atölye 3'ümüz" ressamları, eserlerini Didem Özyürek, Özden Bilgin, Zehra Pamuk, Funda Topallar, Şebnem Efe, Emel Tarhan ve Ayşe Yazıcı Kaya'nın da suluboya ve yağlıboya çalışmaları eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sundu. 10 Mart'a kadar açık olan sergi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Çankaya Belediyesinin Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı güzel sanatlar liseleri ve fakültelerine ücretsiz hazırlık kurslarına katılan 35 öğrencinin 100’ün üzerindeki eseri, 10 Mart’a kadar Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde ziyarete açık olacak.

pbjklcxkvduistzyj9a3fzgh.jpg

wakr7fnz3rjgc58g4zoh6v9m.jpg

uyImzpxlnbwvr2aei5sa4ogh.jpg

htrqc5lvnxpuusz9g3w8enbf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.