Çankaya’da Hiç Kimse Yalnız Değildir

Çankaya’da Hiç Kimse Yalnız Değildir

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen bayram öncesi Halk Kart ve Gıda Kart ödemelerinin yapıldığını duyurdu. Taşdelen, Çankaya Belediyesinin sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Çankaya’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine yardım elini kimseyi ötekileştirmeden uzattıklarını söyledi. “Çankaya’da hiç kimse yalnız değildir” diyerek, darda olan her yurttaşa el uzattıklarının altını çizen Taşdelen, pandemiyle başlayan ekonomik zorluklara karşı Çankayalılara hem maddi hem manevi destek olmak için tüm imkânları seferber ettiklerini ifade etti.

HALK KART VE GIDA KART

Taşdelen, bu kapsamda belediyenin ilçedeki ihtiyacı olan ailelere maddi yardım için başlatılan Halk Kart ve Gıda Kart uygulamasının sürdüğünü söyledi. Herkesin yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik eden Taşdelen, bayram öncesi Halk Kart sahibi 1.441 hane sahibi hesabına 600 lira, Gıda Kart sahibi 10.052 kişi hesabına da 300 liralarının yatırıldığını açıkladı.

DAYANIŞMA SOFRASI SAATLERİ GÜNCELLENDİ

Üniversite öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği uygulaması ile dayanışma sofrasının da devam edeceğini kaydeden Alper Taşdelen, yemek saatlerinin belediyede hafta içi 17.30-18.30, 100. Yıl Çankaya Evi’nde 17.30-19.00 olarak güncellendiğini söyledi.

3000 İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE OKULDA SICAK YEMEK

Taşdelen, yeni eğitim öğretim yılında ise 3000 ilkokul öğrencisine destek olacaklarını söyledi. Hali hazırda çocuklu ihtiyaç sahibi ailelere süt dağıtımı, kıyafet ve ayakkabı desteği verildiğini belirten Taşdelen, “Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Çankaya’da dar gelirli bölgelerden belirlenen 35 mahallede 3 bin öğrencinin beslenme saatinde sıcak yemekleri Çankaya Belediyesi tarafından sıralarına götürülecek. Köfte, börek, tavuk, döner, pilav, hamburger, meyve, yoğurt, ayran gibi farklı alternatifli menülerle çocuklarımız okuldaki öğünlerini sağlıklı beslenme ile geçirecekler” dedi.

MUHTARLARA FATURA YARDIMI

Öte yandan Çankaya Muhtarlar Derneği hizmet lokali de Taşdelen’in katıldığı törenle açıldı. Taşdelen, törende yaptığı konuşmada, belediye olarak muhtarların da yanında olduklarını belirterek, muhtarlara ödenen 600 liralık fatura yardımı miktarını 900 liraya çıkardıklarını söyledi.

rfADw6WbC4vhJiE0t1c9nm8B..jpeg

AaQts4dD3ZwfPloChIOnFvi6..jpeg

nTgsfBWZ3dqbENCRPk6thouH..jpeg

twzyv0NG6PIORF4rd9DSYkJB..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.