Çankaya’da Dört Mevsim İlaçlama

Çankaya’da Dört Mevsim İlaçlama

Çankaya Belediyesi, mevsim normallerinden daha iyi seyreden hava şartlarında ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdi. İlçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarında sisleme çalışması yapan belediye ekipleri kışlak mücadelesi veriyor.

Bahar aylarında üremeye başlayan larvalar için kış döneminden önlem almaya başlayan Çankaya Belediyesi, uçucu vektörlerin en çok ürediği alanlardan birisi olan rögarlarda ve kanalizasyonlarda sisleme çalışması yapıyor. Özellikle bahar döneminde gerçekleştirilen vektörle mücadele için ön hazırlık olarak uçucu vektörlerin üreme kaynaklarını kontrol altına almak isteyen Belediye, ilaçlama çalışmalarını periyodik olarak sürdürüyor.

Çevresel rahatsızlıkların önlenebilmesi amacıyla, kış aylarında rögar ve yer altı yapılarında üreme dönemi geçiren haşerelere karşı yapılan ve kışlak mücadelesi olarak adlandırılan uygulama bahar aylarına kadar devam ediyor.

Çankaya Belediyesinin ilaçlama ekipleri çalışmalarında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) onaylı ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış, insan sağlığına zararı olmayan çevre sağlığı grubu ilaçlar kullanıyor.

xobexl3vfa2m4zgs16peIklk.jpg

svmcojwjirdayyffpI0k4z5u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.