Çankaya'da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları

Çankaya'da Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamalarına "Milli Mücadele ve Edebiyat" söyleşi dizileri ile devam ediyor.

İlk söyleşi, 18 Nisan'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban ve Ankara isimli eserleriyle başlayacak. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak Çankayalılarla buluşacak.

Cumhuriyet’in 100. Yılı Kutlamalarına 4 büyük açılışla başlayan Çankaya Belediyesi, tüm yıla yayılacak etkinliklere "Milli Mücadele ve Edebiyat" söyleşi dizileri ile devam ediyor. İlk söyleşi, 18 Nisan'da Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun "Yaban" ve "Ankara" isimli eserleriyle başlayacak. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Yalçın Çelik ile Ogeday Dumlu’nun konuşmacı olarak katılacağı söyleşi Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde saat 14'de başlayacak.

SÖYLEŞİLER AY AY SÜRECEK

Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Yaban ve Ankara isimli eserleriyle başlayacak etkinlik, Nazım Hikmet-Kuvayi Milliye, Kemal Tahir-Esir Şehrin İnsanları, Turgut Özakman-Şu Çılgın Türkler, Tarık Buğra-Küçük Ağa,  Samim Kocagöz-Kalpaklılar ve Falih Rıfkı Atay-Çankaya gibi isim-eserlere dair söyleşilerle önümüzdeki aylarda devam edecek.

KİTAP BAĞIŞI

Edebiyat söyleşilerinin başlamasıyla birlikte kitap bağışı kampanyasını da yeniden hayata geçiren Çankaya Belediyesi, bağışlarınıza aracılık etmeyi de sürdürüyor. Türkiye’nin birçok yerinden istemde bulunan ihtiyaç sahibi okullara ve kütüphanelere bağışta bulunmak için aşağıdaki adreslere ve numaralara başvurabilirsiniz.

Çankaya Belediyesi’nin 12 Kütüphane Konum ve İletişim Bilgileri İçin:

https://sosyalprojeler.cankaya.bel.tr/Sayfa/Detay/201

Bağış Merkezi: Zübeyde Hanım Çankaya Evi

Adres: Yıldızevler Mahallesi Şehit Mustafa Doğan Caddesi No:60

Telefon: 0 312 458 89 41-1870

Not: Bağışlarınız Ansiklopedi harici, kolilenmiş veya poşetlenmiş şekilde yapılmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.