TÜSİAD'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINA TEPKİ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SİYASETE KONU EDİLMEMELİDİR

TÜSİAD'DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KARARINA TEPKİ: İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SİYASETE KONU EDİLMEMELİDİR

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesine ilişkin bir tepki de TÜSİAD'dan geldi. TÜSİAD, "İstanbul Sözleşmesi, siyaset alanının mücadelelerine konu edilmemelidir"...

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilmesine ilişkin bir tepki de TÜSİAD'dan geldi. TÜSİAD, "İstanbul Sözleşmesi, siyaset alanının mücadelelerine konu edilmemelidir" açıklaması yaparak kararın yeniden değerlendirilmesini istedi.

TÜSİAD aıklamasında, İstanbul Sözleşmesi'nin feshinin kadına yönelik şiddeti besleyen zihniyeti cesaretlendireceğine vurgu yapıldı. Kararın, Türkiye'nin uluslararası alandaki itibarını zedeleyeceği belirtilen TÜSİAD açıklamasında, kadınlara yönelik şiddeti sonlandırma adına atılmış hiçbir adımdan taviz verilmemesi çağrısı yaptı.

TÜSİAD'ın açıklamasışöyle:

"Türkiye’nin, tam adı "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" olan İstanbul Sözleşmesi’ni feshetmesi, kadına yönelik her türlü şiddeti besleyen çarpık zihniyeti cesaretlendirir. Devletin şiddete karşı sürdürdüğü mücadelesini ise kolaylaştırmadığı gibi telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur.

Kadına yönelik her erkek şiddeti vakası, İstanbul Sözleşmesi’nin eksikliğini vicdanlara hatırlatacaktır. 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi, şiddetle mücadelenin en önemli dayanaklarıdır.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesi tartışmaları gündeme geldiğinde, toplumun pek çok farklı kesimi Sözleşme’ye sahip çıkmış, siyaset alanında da ortak vicdan harekete geçmişti.

Zira; hangi görüşe bağlı olursa olsun, tüm siyasi partilerin ve toplum kesimlerinin şiddete karşı birleşmesi insani bir sorumluluktur.

İstanbul Sözleşmesi, yapılan karalama ve çarpıtmaların aksine, kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için, kim olursa olsun şiddet mağdurunu korumak için vardır. İnsan haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesi, siyaset alanının mücadelelerine konu edilmemelidir.

Unutulmamalıdır ki; kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir. İstanbul Sözleşmesi aynı zamanda dayanağını insan haklarından alan uluslararası bir taahhüttür. Üzülerek görmekteyiz ki bugün alınan karar, uluslararası kamuoyu nezdinde de ülkemizin insan hakları açısından itibarını zedelemektedir.

Çağrımız; kadına yönelik şiddeti sonlandırma yolunda atılmış hiçbir adımdan taviz verilmemesidir.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi kararının geniş kamuoyu vicdanına kulak verilerek yeniden değerlendirilmesi, şiddetle mücadelede sıfır tolerans anlayışının en büyük göstergesi olacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.