Çankaya Belediyesinden Sertifikalı İlkyardım Eğitimi

Çankaya Belediyesinden Sertifikalı İlkyardım Eğitimi

Çankaya Belediyesi, toplum yararına çalışmalarını sağlık eğitimleri ile sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Halk Eğitim Merkezi ile iş birliği yapan Çankaya Belediyesi, 23 Mayıs’ta başlayıp 8 Haziran’a kadar süren eğitimlerle 230 kişinin ilk yardım hakkında bilinçlenmesini sağladı, sınava tabi olan katılımcıların, İlk Yardım Sertifikası sahibi olmasına imkan sundu. Sokullu Baharevi, Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi ve Ayrancı Baharevi’nde gerçekleşen eğitimleri, İlk Yardım Eğiticisi Esra Kılıç verdi.

Maketler üzerinde kalp masajı uygulamalarının yapıldığı ilkyardım eğitimi ile acil yardım gereken zamanlarda profesyonel yardım ekipleri gelene kadar hastaya nasıl müdahale edileceği konusunda eğitim verildi. Yaralanma, boğulma, zehirlenme durumlarında yapılması gerekenler konusunda da yine maketlerle uygulamalı şekilde eğitim verildi.

Halk sağlığı konusunda çeşitli hizmetler veren Çankaya Belediyesinin, Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlediği eğitimde, eğitimci Esra Kılıç, toplumda oldukça sık karşılaşılan ani kalp durması halinde en yakınında bulunan kişilerin nasıl müdahale edebileceğini uygulamalı olarak anlattı.

db8zzvqvcx439tykhwrkj0bi.jpg

03hvanslgodwkgfo6ftsqcvz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.