Çankaya Belediyesinden Kardeş Belediyeye Armağan

Çankaya Belediyesinden Kardeş Belediyeye Armağan

SAFRANBOLU’YA ÇANKAYA İMZASI

Alper Taşdelen: Çankaya, özelliği olan bir ilçe, Çankaya Başkent’in başkenti olan Türkiye’nin yönetildiği ilçe ve aynı zamanda Çankaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi. O nedenle biz Atatürk’ün mirasına da sahip çıkmak amacıyla kardeş kent olduğumuz yerlerde o kardeşliği kağıt üzerinde bırakmadık ve Çankaya Belediyesi olarak oralara Atatürk’ün ışığını götürdük. Bu park, Çankaya Parkı olarak Safranbolu’da yaşayacak.

Çankaya Belediyesi kardeş belediyelerinden biri olan Karadeniz’in turistik ilçesi Safranbolu’ya yeni bir park kazandırdı. Çankaya Parkı’nın açılışını, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse birlikte yaptı.

Çankaya’da 102 yeni park ile Çankaya’ya yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekare yeşil alan kazandıran Çankaya Belediyesi, kardeş kenti Safranbolu’ya yeni bir park kazandırdı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya adını taşıyan parkın açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ALPER TAŞDELEN: BİZ RANTA DEĞİL HALKA ÇALIŞAN BELEDİYE BAŞKANLARIYIZ

Çankaya Belediyesinin kardeş kentlerinden olan Elmadağ ve Amasra’da yapılan parkların ardından UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu’ya da park kazandıran Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP’li belediye başkanlarının ranta değil halka çalışan belediye başkanları olduğunu dile getirdi.

Belediyenin kaynaklarını üç beş kişiye değil halkın hizmetine sunduklarını belirten Taşdelen, “Biz Allah’a inanan, halkına güvenen belediye başkanlarıyız. Onun için işimiz kolay, bizim ağababamız yok, bizim başımızda Allah’tan ve halktan başka hesap vereceğimiz kimse yok. Eğer bu şekilde çalışırsanız, ranta değil halka hizmet ederseniz, belediyenin kaynaklarını tamamen halkınıza sunarsanız başarılı olursunuz. Bunu yaparken belediyenin her bir kuruşunu namusunuz bilip öyle harcarsınız. İşte bütün bunlar CHP’li belediye başkanlarını başarılı yapan unsurlardır. Biz Çankaya Belediyesi olarak böyle çalışıyoruz, Elif Başkan Safranbolu’da böyle çalışıyor, bütün Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız da böyle çalışmaya devam ediyor. Son yerel seçimlerden önce şöyle bir algı oluşturdular: Millet İttifakının belediye başkanları CHP’li Belediye Başkanları özellikle de büyükşehirlerde buraları onlara teslim ederseniz sosyal yardımlar kesilecek, dediler. Ne oldu tam tersi oldu, sosyal yardımlar artarak devam etti, hiçbir ayrım gözetmeden herkese eşit ölçüde hizmet götürüldü çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. İnsan ayrıştırılır mı, insan ötekileştirilir mi böyle bir şey bizim kitabımızda yazmaz. O nedenle CHP’li belediye başkanları Türkiye’nin her tarafında gerçekten çok büyük işler yaptılar ve başarılı oldular” diye konuştu.

SAFRANBOLU’YA ATATÜRK’ÜN IŞIĞINI GÖTÜRDÜK

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına sahip çıkmak amacıyla kardeş kent oldukları yerleri kağıt üzerinde bırakmadıklarını ifade eden Taşdelen, “Çankaya, özelliği olan bir ilçe, Çankaya Başkent’in başkenti olan Türkiye’nin yönetildiği ilçe ve aynı zamanda Çankaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi. O nedenle biz Atatürk’ün mirasına da sahip çıkmak amacıyla kardeş kent olduğumuz yerlerde o kardeşliği kağıt üzerinde bırakmadık ve Çankaya Belediyesi olarak oralara Atatürk’ün ışığını götürdük. Bu park, Çankaya Parkı olarak Safranbolu’da yaşayacak. Elif Başkanımızı gerçekten tebrik ediyorum, çok başarılı bir belediye başkanı. Safranbolu güzel insanların, yiğit insanların, yüreğinde insan sevgisi olanların kentidir. Onun için sadece belediye başkanı olarak değil bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak da Safranbolu’ya böyle bir park kazandırmaktan ben de şahsım olarak büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

BİZİM KARDEŞLİĞİMİZ KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK

Safranbolu Belediyesi olarak ilçe sakinlerinin hak ettikleri bir kentte yaşamaları için projeler ürettiklerini dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu projeleri yaparken kardeşliğin sadece kağıt üzerinde kalmadığını gösteren Çankaya Belediyemize teşekkür ediyorum. Sadece bu parkta değil geçtiğimiz günlerde hizmete açtığımız kreşte de Çankaya Belediyemizin desteğini sonuna kadar gördük. Bizim kardeşliğimiz kağıt üzerinde kalmayacak. Bu parkın sizlerle buluşmasına sonsuz katkı sunduğu için Çankaya Belediye Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oturma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolu ile Safranbolu halkının nefes alacağı bir yer olan ve kooperatiflerin ürettiği özel ürünlerin bulunduğu Halkın Bakkalı’nın da hizmet sunacağı parkın açılışı öncesi Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sundu.

k8ogtn7wgsbsolujp6ym9mhx.jpg

vhjx2pwqkgbzs5cvm8epithz.jpg

ero9ungdjbrzkmf7to8gzkcd.jpg

npls6kbmgtehvjayldz9tIj5.jpg

wtkjytozjq2nxa3hsexor5fp.jpg

5lrq7oltc6knajxcq4eswp3b.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.