Çankaya Belediyesi Yine Bir İlki Gerçekleştirdi

Çankaya Belediyesi Yine Bir İlki Gerçekleştirdi

Çankaya Belediyesi kadın ve genç istihdamına yönelik kurs ve çalışmalarıyla tüm Türkiye'de örnek olan projelere imza atmaya devam ediyor. Meslekî eğitimlerle yeni iş fırsatları yaratan Çankaya Belediyesi, Barista kursiyerinin eğitimci olmasına olanak sağladı.

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi verdiği mesleki eğitimlere yönelik Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirdi. Bir yılı aşkın bir süredir “Barista” alanında Arabica Cafe ile işbirliği kapsamında eğitim veren Belediye, mesleğin gerektirdiği yeterliliğe sahip 140 genci özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda ‘’İşbaşında Eğitim Programı’’ kapsamında istihdam etti. Barista kursiyerlerinden Halil Miran Milli, 2023 Eğitim Öğretim yılında Usta Öğretici programı ile meslek ve iş sahibi oldu.

KAHVE TUTKUSU MESLEĞE DÖNÜŞTÜ

Özel sektörde işbirliği çerçevesinde istihdam edilen Halil Miran Milli de, kahvenin hikâyesini bilen, teknik bilgiyle donatılmış makine tuşuna basmayı öğrenmiş insanlardan çok, bu işe gönül vermiş zanaatkârlar yetiştiren eğitim programının kahve tutkusunu mesleğe dönüştürdüğünü dile getirdi.

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi Barista Eğitim Programının, Türkiye’de kahvenin geleceği için çok önemli adımlar attığını düşündüğünü ifade eden Halil Miran Milli (26) mesleğe dönüşen tutkusunun hikayesini ise şöyle aktardı:

“Hacettepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği mezunuyum. Şu anda Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İşletme öğrencisiyim. Yetişkinlik öncesi dönemden beri, serbest müzisyen ve enstrüman öğretmeni olarak çalışmaktaydım. Pandemi sürecinin mesleğime vurduğu darbeden sonra, tutkum olan kahve sektörüne girmek istiyordum. Fakat büyük kahve markalarına, tecrübesiz olduğumdan başvurmaktan çekiniyordum.

BELEDİYE KAPILARINI AÇTI

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezinin, Barista Kursu açmasıyla eğitim almaya başladım. Kurs sürecini başarıyla tamamladıktan sonra, Bahçelievler Arabica Coffee House şubesinde işe alındım. Orada yaklaşık bir sene çalıştım. Şirket bünyesinde işime verdiğim saygı ve özen üst düzey yöneticiler tarafından takdir gördü. Çankaya Belediyesi İş İstihdam Merkezi, bu kurs için eğitmen arıyordu. Bu yeterliliği sağladığımı bilen yöneticilerim benim yapabileceğimi düşündüklerini söylediler ve bu eğitimi vermem için beni önerdiler. İş ve İstihdam Merkezi ile yaptığım mülakat sonucu eğitmen olarak yeterliliği sağladığım söylendi ve böylece öğrencisi olduğum kursun, Türkiye’de ilk Halk Eğitim Usta Öğretisi oldum.

EUROPASS GEÇERLİLİĞİ DE BULUNUYOR

Çankaya Belediyesinin istihdam garantili 159 saatlik Barista Eğitimi Programında kahve tarihi, kültürü, hazırlanışının yanı sıra İş Sağlığı ve Güvenliği, Etkili İletişim, Hijyen ve Sanitasyon gibi eğitimler de veriliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler, yurtdışında çalışma olanağı sağlayan Europass geçerliliği de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

cos0fgyl5zkexd8wtvmuxm3z.jpg

f6h3gatbei2va7nm95zjp8sr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.