Çankaya Belediyesi Kurban Bayramı’na Hazır

Çankaya Belediyesi Kurban Bayramı’na Hazır

Çankaya Belediyesi, Yeşilkent Mahallesi’ne (Mühye) kurduğu kurban satış ve kesim alanında Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Kurban satış çadırları kuruldu. Alan, vatandaşlar ve kurban satıcılarının ihtiyaçlarına göre düzenlendi.

Çankaya Belediyesi, kurban ibadetini yapacak vatandaşların ve kurban satıcılarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan (Mühye Köyü) kurban satış ve kesim alanını hizmete açtı. Belediye, vatandaşların kurban kesimi aşamasında herhangi bir sorun yaşamaması ve vatandaşların da hayvan satıcılarının da huzurlu bir bayram geçirmesi için Çankaya Zabıtası kontrolünde önlemlerini aldı. Kurban satış ve kesim alanında temizlik ve ilaçlama çalışmalarını düzenli olarak yapan Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca yaşanması muhtemel kazalara karşı alanda ambulans ve sağlık görevlilerini de hazır bulunduracak.

ALANA GİREN KURBANLIK KONTROL EDİLİYOR

Satışa sunulan kurbanlıkların belgesiz, küpesiz, iki yaşını doldurmamış ve gebe hayvanların girişine izin vermeyen Çankaya Belediyesi, veteriner hekimleri ile Ankara İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı Çankaya İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri alandaki kontrollerini gerçekleştiriyor.

HİJYEN VE İLAÇLAMA EKİPLERİ ALANDA

Kurbanlıkların alana girmesinden itibaren ilaçlama çalışmalarına başlayan belediye ekipleri, Kurban Bayramı sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek. Çankaya Belediyesi bu yıl da 6 kişilik yakalama timi kurdu. Veteriner İşleri Müdürlüğünce sağlanan yakalama timi, bayram öncesi ve bayram boyunca görev yapacak, ilçenin farklı yerlerinden gelen talepleri karşılayacak.

BAYRAMDA EKİPLER SAHADA

Alanda temiz su sağlayacak olan belediye, kurban satış ve kesim alanında her yıl olduğu gibi otopark da hazırladı. Kurban satın alma ve kesim hakkında bilgilendirme broşürlerinin dağıtıldığı alanda Çankaya Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca kurban ibadeti için gelecek vatandaşlara çay ikramında da bulunacak. Kurban kesimi sonrası vatandaşlara kurban eti için poşet de dağıtılacak.

Vatandaşlar Kurban Bayramı boyunca, Çankaya İletişim Merkezinin, 444 06 01 numaralı hattından arayarak talep ve şikayetlerini bildirebilecek.

mrlz2hak1kqo5jynbtptijo6.jpg

fjrwIypn9uat1tem8k2670yr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.