Çankaya Belediyesi Kreşleri 758 Çocuğa Daha Yuva Olacak

Çankaya Belediyesi Kreşleri 758 Çocuğa Daha Yuva Olacak

Yerel yönetimler düzeyinde kaliteli ve ekonomik olması dolayısıyla tercih edilen Çankaya Belediyesinin kreşlerine başvuru sonuçları belli oldu.

Her sene olduğu gibi aileler tarafından yoğun ilgiyle talep gören ve kontenjanın çok üzerinde müracaat olan Çankaya Belediyesi kreşlerinin yeni sakinleri noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesinde gerçekleşen kurada 2023-2024 döneminde eğitim alacak çocuklar, ailelerin de katılımıyla 12. Noter huzurunda çekilen kurada belli oldu. Bin 500 kapasiteli Çankaya Belediyesi kreşleri, bu yıl ilk kez kayıt olacak 758 çocuğa okul öncesi eğitimi verecek.

HER SENE OLDUĞU GİBİ YİNE TERCİH ÇANKAYA

Okul öncesinde çocuklarının çağdaş, kaliteli eğitim almasını isteyen aileler her sene olduğu gibi bu sene de Çankaya Belediyesinin kreşlerini tercih etti.

Belediyenin 13 kreşinde kontenjanı müsait kreşlere başvuran 323 kişi doğrudan kayıt yapma imkanına kavuşurken yoğun başvuru olan kreşlerde ise sonuç noter huzurunda kura ile belirlendi. Kontenjanı başvuruların altında olan kreşlerde noter kurası sonucu 435 asil 691 yedek öğrenci belirlendi.

YENİ KREŞLER BU YIL HIZMETE AÇILACAK

Bu yıl kullanım ömrünü tamamlaması sebebiyle yıkılıp yeniden inşası başlayan Çiğdem Mahallesi’ndeki Dostluk Kreşi ile Karapınar Mahallesi’nde inşası devam eden Uğur Böceği Kreşi yeni dönemde aralık ayı içerisinde hazır hale gelecek. Metin Oktay Mahallesi’nde yapımı süren Güneş Kreşi ise eylül ayında hizmet vermeye başlayacak.

xdyelh6njumdab8ol30gs57p.jpg

b6fcd1vI42uptsgowq8esjux.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.