Çankaya Belediyesi Hayatları Birleştirmeye Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Hayatları Birleştirmeye Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi, Vedat Dalokay Nikâh ve Kokteyl Salonu ve Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi Nikâh Salonu ardından 2023’te Tıp doktoru, akademisyen ve eğitimci Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verildiği nikâh salonunu açtı. Ocak – Temmuz 2023 tarihleri arasında 2.588 çiftin, Çankaya Belediyesine ait bu üç nikâh salonunda hayatlarını birleştirdiği bildirildi.

Çankaya Belediyesi, 2023 yılında nikâh salonlarına bir yenisini daha ekledi. Konutkent Mahallesi’nde, Tıp doktoru, akademisyen ve eğitimci Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verildiği nikâh salonu hizmet vermeye başladı. Böylece Çankaya Belediyesi, Çankaya’daki nikâh salonu sayısını Vedat Dalokay Nikâh ve Kokteyl Salonu ve Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi Nikâh Salonu’nun ardından üçe çıkarmış oldu. En son açılan Prof. Dr. Türkan Saylan Nikâh salonu, Konutkent Mahallesi 2961 Sokak No:1/C adresinde hizmet verirken, Vedat Dalokay Kokteyl ve Nikâh Salonu Kurtuluş Parkı’nda, şu anda tadilatta olan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi Evlendirme Birimi ise Yıldızevler Mahallesi’nde hizmet vermeye devam ediyor.

1 OCAK’TAN GÜNÜMÜZE 2.588 NİKÂH KIYILDI

Alınan bilgiye göre 2022 yılında toplam 5.624 çift nikâhlarını Çankaya Belediyesine ait nikâh salonlarında kıydırdı. 2023 yılında ise 1 Ocak’tan günümüze kadar toplam 2.588 çiftin nikâhlarını Çankaya Belediyesine ait üç salonda kıydırdığı bildirildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLER

Evlenmek isteyen çiftlerin, aile hekimlerinden alacakları sağlık raporları (kanuni geçerlilik süresi 180 gün / 6 aydır), kimlik asılları ve fotokopileri ile birlikte Çankaya Belediyesi Evlendirme Birimine müracaat etmeleri gerekiyor. Taraflardan birinin bulunmaması halinde noter onaylı vekâletname alarak da başvuru yapılabiliyor. Başvuru sırasında çiftlerin nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri, aile hekimleri tarafından verilen sağlık raporu ve 4 adet fotoğrafın yanında bulunması gerekiyor. Nikâh ücretleri ise Çankaya Belediyesi’ne ait https://www.cankaya.bel.tr/pages/233/EVLILIK-ISLEMLERI/ şeklindeki web adresinden öğrenilebiliyor.

 

qmxewxadutcdtlr3k8rzpgjv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.