Çankaya Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutladı

Çankaya Belediyesi 19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutladı

GENÇLERİN BAYRAMI COŞKUYLA GEÇTİ

Alper Taşdelen: “Bu toprakları böldürmeyeceğiz. Bu cumhuriyeti yıktırmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti, bölünmeden, bir ve bütün olarak sonsuza kadar yaşayacak”

Taşdelen’den gençlere: “Kendi özgür düşüncenize her zaman sahip çıkın. Bu demokrasi demektir, eşit yurttaşlık ve aydınlık bir gelecek demektir. O geleceği de hep beraber kuracağız. Ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzeni hep beraber kuracağız.”

Çankaya Belediyesi, 104. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gün boyu süren etkinliklerle kutladı. Sabah saatlerinde Çayyolu Atapark’ta Atatürk Anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan kutlamalar, Kızılay Güvenpark, Bahçelievler 7. Cadde ve Kuğulupark’ta bando ve Çankaya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu HOYTUR gösterisiyle devam etti. Anıtpark’ta  Milat, DJ Efekan, Herneyse ve Dağınık grup ve sanatçıların sahne aldığı ve gençlik şölenine dönüşen kutlamalar, Ceza konseriyle taçlandı.

Konser öncesi alanı dolduran gençlere seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ sözünü hatırlatarak, “Ne mutlu size ki bugün O’nun yanında 19 Mayıs’ın 104. yılını kutluyoruz. Bir ulus, kendi kurtarıcısını, önderini anarsa onun kıymetini bilirse, onun yolundan yürürse büyür. Atatürk’ün adını statlardan meydanlardan sildiler. Atatürk’ün adını yüreğimizden silmeye kimsenin gücü asla yetmez” dedi.

GENÇLERDEN ANITPARK’I İNLETEN  “EVET” CEVABI

Konuşmasında, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden ‘Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin yegane temeli budur’ sözlerine yer veren Başkan Taşdelen’in, “Cumhuriyete sahip çıkacak mıyız, Atatürk’ün yolunda yürüyecek miyiz” sorularına gençler hep bir ağızdan ‘evet’ cevabı verdi.

Vatan topraklarının hediye edilmediğini, yedi düvelle savaşarak, aziz şehitlerin kanıyla bu toprakların vatan yapıldığını vurgulayan Taşdelen’in, “Bu toprakları böldürmeyeceğiz. Bu cumhuriyeti yıktırmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti, bölünmeden, bir ve bütün olarak sonsuza kadar yaşayacak” sözlerine gençler alkışlar ve sloganlarla eşlik etti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRATİK, LAİK, HUKUK DEVLETİDİR”

Atatürk’ün mirasına sahip çıkarken Cumhuriyetin ikici yüzyılını demokrasiyle taçlandıracaklarının altını çizen Alper Taşdelen, “Siz gençlere ne yapacağını, nasıl bir yaşam tarzıyla yaşayacağını hiç kimse söyleyemez. İsteyen istediği gibi yaşar, isteyen istediği gibi düşünür. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, hukuk devletidir. Sizler de kendi özgür düşüncenize her zaman sahip çıkın. Bu demokrasi demektir, eşit yurttaşlık ve aydınlık bir gelecek demektir. O geleceği de hep beraber kuracağız. Ne ezen ne ezilen insanca ve hakça bir düzeni hep beraber kuracağız. Ve her şey çok güzel olacak. Birlikte kuracağız ve bu güzel ülkeyi, bu güzel cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın güzel ülkem, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

qjasb3grkt7zk6n0bolmui1f.jpg

x6aqngdvcjs31wsobgzapvyt.jpg

rl1eklysx47tuc3npfaisoxu.jpg

kjkpqfcju8nl3yvssiogg70a.jpg

bxoahwjmt2ifeczzub3syhj9.jpg

vnx7sef4uizhIgcrvdbj2hjm.jpg

ig873ente4yl2crgmxbIfv9k.jpg

9yIoymod2knqsccvlt0ze5rl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.