Çankaya Belediyesi 11. Dönem Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

Çankaya Belediyesi 11. Dönem Bahçıvanlık Kursu Tamamlandı

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen Bahçıvanlık Kursu’nun 13. yılında eğitimler tamamlandı. Bu yıl 164 kişi daha Bahçıvanlık Sertifikası aldı. Eğitimlerle bugüne kadar 3.149 vatandaş Bahçıvanlık Sertifikasına sahip oldu.

Çankaya Belediyesi tarafından vatandaşların balkon ve bahçelerinde bilinçli olarak bitki ve çiçek yetiştirmeleri için düzenlenen Bahçıvanlık Eğitim Programının 11.’si sona erdi. Yılmaz Güney Sahnesi’nde düzenlenen 3 haftalık eğitim ve Umut Parkı'nda düzenlenen uygulama derslerinin ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Bahçıvanlık Eğitim Programına pandemi nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında ara veren Çankaya Belediyesi, bugüne kadar toplam 3.419 kişiye eğitim imkanı sundu.

Büyük ilgi gören ve bu yıl 11. dönemi tamamlanan Bahçıvanlık Kursu, 164 kursiyere hem teorik hem de uygulama eğitimi verdi. Dış ve iç mekân bitkileri, budama, aşılama, meyve ağaçları, çim alan bakımı, yağmur suyu hasadı, temel sebzecilik, organik tarım ve arıcılık konularında uzmanlar tarafından verilen derslerin ardından çelik alma, bitki dikimi ve çim tohumu ekimi gibi konularda verilen uygulama eğitimi ile tamamlanan kurs sonunda Çankaya'nın yeni bahçıvanlarına katılım belgelerini aldılar.

0xasudao8ke1lyfj7sym9bw3.jpg

saq5rdlwcfekkvdc6b0qgptx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.