Çankaya Belediyesi 10 Yılda 10. Kreşini Hizmete Açtı

Çankaya Belediyesi 10 Yılda 10. Kreşini Hizmete Açtı

Başkan Alper Taşdelen: "Çankaya'da kreş konusunda sadece bina olarak yeni kreşler yapmakla kalmadık bu konuda Çankaya Belediyesini bir marka yaptık."

Başkan Alper Taşdelen: "Bizim kalbimiz temiz, içimiz ferah. Dürüst, namuslu ve başarılı iki dönemimizi hayata geçirdik. Şimdi bu yapılanları daha da ileriye taşımak için bir üçüncü döneme de aday olduk. Bütün objektif kriterler noktasında da bizim partimizin ve belediyeciliğin yüz akı olduğumuz çok net bir şekilde ortada."

Çankaya Belediyesi, kullanım ömrü dolan Dostluk Kreşi'nin yapımını tamamlayarak hizmete açtı. 120 çocuğa ikinci yuva olacak Dostluk Kreşi ve ocak ayında hizmete girecek Uğur Böceği kreşi ile birlikte sayısı 15 olacak kreşlerde yaklaşık bin 900 çocuğa okul öncesi eğitim imkanı sağlanmış olacak.

"Biz en çok çocukların belediyesiyiz" sloganıyla sosyal belediyecilikte öncü projelere imza atan Çankaya Belediyesi, uygun ücret ve kaliteli hizmet anlayışıyla hizmette olan kreşlerine bir yenisini daha ekledi. Yenileme çalışmaları tamamlanan Dostluk Kreşi, Çiğdem Mahallesi 1573 Sokak numara 10 adresinde hizmet verecek. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ev sahipliğinde gerçekleşen kreş açılışına vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Başkan Taşdelen, konuşmasına Pençe-Kilit Operasyonunda şehit düşen 12 askere ve Sakarya’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek başladı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

Son 10 yılın Çankaya Belediyesinin altın yılları olduğunu ifade eden Alper Taşdelen, “Bu başarıda tüm belediye çalışanlarının emeği vardır. Hayatta emek en yüce değerdir. Çankaya Belediyesinin bu başarısı da eserleriyle ortadadır” dedi.

Çankaya Belediyesi kreşlerinin bir marka haline geldiğini kaydeden Taşdelen, “Çankaya Belediyesi Türkiye’de hiçbir örneği olmayan kreşlerden. Hepsinin fiziki koşulları özel kreşlerin çok ötesinde, her bir kreş Atatürkçü, laik ve çağdaş eğitim veren bir aydınlanma yuvasıdır. Kreşlere talep çok olduğu için de noter çekilişi ile çocuklarımıza almaya başladık. Çünkü biz de torpil yok, biz de tanıdık işi yok. Kreşin yanındaki apartmanda oturan vatandaş, bana gelip diyor ki 'Yanımızda kreş var, oraya çocuğumuzu yazdırma şansı ihtimali verin bize.' Biz de dedik ki merak etmeyin biz sosyal demokratız, çocukları noter çekilişi ile alıyoruz. Bana çekiliş zamanı 'Başkan senin bir kontenjanın mutlaka vardır' diyorlar ancak benim ya da kimsenin kontenjanı yok. Noter ne çekiyorsa o. Biz kreşlerimizde aynı zamanda sosyal belediyecilik yapıyoruz. İstiyoruz ki daha fazla darda olan vatandaşımız getirsin çocuğunu versin ve burada sosyal belediyecilik içinde en güzel örneğini verelim" diye konuştu.

BİZİM İÇİN DURMAK YOK

Ocak ayında Karapınar’da Uğur Böceği Kreşini, 3 yeni park ve Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi'nin açılışının müjdesini veren Başkan Taşdelen "Bizim için durmak yok. Biz çalışmaya, üretmeye ve eserleri Çankaya'ya kazandırmaya devam ediyoruz. Abidin Paşa Köşkü Ankara'da bir ilk. Milli mücadeleyi teknolojinin son örnekleriyle anlatıyoruz. Ümit ediyorum ki Anıtkabir'e gelen herkes Milli Mücadele Müzesi'ni de ziyaret edecek" sözlerini kaydetti.

ÇALIŞANIMIZI ENFLASYONA EZDİRMİYORUZ

Çankaya'da görev süresi içinde en büyük yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Taşdelen, "İki seçimde verdiğimiz sözlerin çok daha fazlasını tuttuk. Sosyal belediyecilikte rekor kırdık. Türkiye’de kimsenin yapmadığı işleri hayata geçirdik. Bunları neden söylüyorum, şimdi seçim dönemi adaylıklar söz konusu. Biz hizmet ettiklerimizle konuşuyoruz. Bir de hayatta şunu gördüm; en önemli şey yüreğinizin temiz olması. Bütün bu hizmetleri yaparken belediyeyi borçlandırmamışız, borç almamışız, kredi kullanmamışız. Buna hodri meydan mı dersiniz ne derseniz deyin, Çankaya Belediyesi bu 10 yıldaki çalışmalarıyla en iyi ilçe belediyelerinden biridir. Çünkü göreve geldiğimizde bütçemiz iki katı borç devraldı. 10 yılın sonunda belediye tarihinin toplamının 6 katı yatırım yapıp 18 katı sosyal belediyecilik yapıp hiç borç almadan hiç kredi kullanmadan bütün bunları hayata geçiriyorsanız bu gerçekten büyük bir başarıdır. Bunu yaparken işçilerimize en iyi Toplu İş Sözleşmelerini verdik. Emekliye 5 bin lira verdiler şimdi zar zor, biz bu enflasyonist ortamda işçimiz ezilmesin diye ağustos ayından itibaren her ay 6 bin lira veriyoruz. Bu ocak ayında imzalayacağımız sözleşme de yine Türkiye’nin en iyi Toplu İş Sözleşmesi olacak" dedi.

ÇANKAYA BELEDİYECİLİĞİN YÜZ AKIDIR

Başkan Taşdelen, 10 yıllık sürede oy oranlarını arttırarak başarılı bir hizmet dönemi geçirdiklerinin altını çizerek, "Anketlerde vatandaş memnuniyetinin olduğunu görüyoruz. Mansur Bey de anket yaptırıyor, genel merkezimiz de yaptırıyor. Bizim kalbimiz temiz, içimiz ferah. Dürüst, namuslu ve başarılı iki dönemimizi hayata geçirdik. Şimdi bu yapılanları daha da ileriye taşımak için bir üçüncü döneme de aday olduk. Bütün objektif kriterler noktasında da bizim partimizin ve belediyeciliğin yüz akı olduğumuz çok net bir şekilde ortada. Bunları hayata geçirirken de örgütüyle el ele olan, partisinin başarısını her şeyin önüne koyan bir noktada da çalıştık. O anlamda ilçe başkanımıza, ilçe yönetimimize, kadın ve gençlik kollarımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

TAM YOL İLERİ DEVAM EDECEĞİZ

Çankaya Belediyesinin, liyakatli kadrolarla yönetimin, kaynakların ranta değil halka hizmet olarak dönmesinin bir örneği olduğunun altını çizen Alper Taşdelen şöyle devam etti:

“Türkiye’nin şu andaki en büyük sorunu liyakatli kadroların olmaması, ranta dayalı bir kumarhane kapitalizmi düzeninin olması ve ülkenin kaynaklarının bir avuç insana peşkeş çekilmesidir. İnsanca ve hakça bir düzen kurulacaksa Çankaya gibi doğru ve güzel örnekleri çoğaltmak zorundayız. O nedenle bu belediye seçiminde nereye gidilirse gidilsin gönül rahatlığıyla 'Sizi Çankaya gibi yapacağız, sizi Çankaya gibi yöneteceğiz' diyebilmeliyiz. Küçük olsun benim olsun anlayışının partimizi hiçbirimizi bir yere götürmediği geçmiş örnekleriyle yaşandı. Başarıyı büyütmek ve daha da geniş alanlara yaymak elimizde. Bunu da hep beraber yapacağımıza ben yürekten inanıyorum. Çankaya Mustafa Kemal Atatürk ilçesi olarak O’na layık olmuştur olmaya da devam edecektir. Biz halkımızla aramızda kurduğumuz sevgi bağını daha da büyüterek yolumuza tam yol ileri olarak devam edeceğiz. Dostluk Kreşi'mizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklarımız burada neşeyle en güzel, en çağdaş eğitimi alacak ve Çankaya Belediyesi kreşlerinden yetişen o güzel çocuklar da Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlığını bütün Türkiye’ye yayacak. Burada da bizim bir nebze emeğimiz oluyorsa ne mutlu bize diyorum."

qkpx9cw4zhvruu2y7td16fmw.jpg

luudh4bgryesjistc31qaw2n.jpg

5uktd8zynkhrmcucd0j2xboz.jpg

w3aklcmtwhd76uztjiesyunq.jpg

dloqycajxekhurmsagkep3n0.jpg

lgwksqgtxrpxnz39qvconm81.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum