BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN PSİKOLOJİK DESTEK

BORNOVA BELEDİYESİ'NDEN PSİKOLOJİK DESTEK

Bornova Belediyesi’nin koronavirüs salgını boyunca kaygı, stres, endişe ve korku duyan vatandaşlara yönelik olarak telefonla verdiği Psikolojik Danışmanlık hizmeti devam ediyor. Daha önce...

Bornova Belediyesi’nin koronavirüs salgını boyunca kaygı, stres, endişe ve korku duyan vatandaşlara yönelik olarak telefonla verdiği Psikolojik Danışmanlık hizmeti devam ediyor. Daha önce yüz yüze gerçekleştirilen hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar mesai saatleri içinde 0 530 178 83 34 numaralı telefon aracılığı ile iletişime geçebiliyor.

Belediyede görevli iki psikolog, kendilerini arayarak destek isteyenlere form doldurarak randevu oluşturuyor. Belirlenen randevuya göre vatandaşlara geri dönüş yapılarak görüşme sağlanıyor. Yaşadıkları sorunlar dinleniyor ve nasıl davranmaları konusunda tavsiyelerde bulunuluyor. 

ÇOCUKLU AİLELER DAHA ÇOK ARIYOR

Pandemi boyunca çocuklu ailelerin daha sıklıkla destek hattını aradığını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, şu açıklamayı yaptı:

“Ailelerle görüşerek çocukların tutumu, ailelerin davranışları ve evde neler yapabilecekleri konusunda destek sağlıyoruz. Bornovalının sağlığı için var gücümüzle çalışıyoruz. Zor günlerde, evlerinde kapalı kalan kaygı ve panik gibi hisler yaşayan vatandaşlarımıza Psikolojik Destek Hattı ile yardım ediyor, onların korkularını gidermeye çalışıyoruz. Ailevi sorunlar yaşayan, koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan, ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılı günler yaşayan vatandaşları uzmanlarımız yalnız bırakmıyor.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.