Büyükşehir ve Yeşilay İş Birliğiyle Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Büyükşehir ve Yeşilay İş Birliğiyle Teknoloji Bağımlılığı Semineri

Adana BüyükşehirBelediyesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile “Teknolojibağımlılığı” semineri düzenlendi.

Bağımlılıklarla mücadelede toplumun bilinçlenmesine destek olan vebu konuda kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayan YEDAMtarafından, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri DaireBaşkanlığı'na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Gündüz Bakımevleri’ndeneğitim alan öğrencilerin ebeveynlerine yönelik  Adana Büyükşehir Belediyesi MeclisSalonu'nda bilgilendirme semineri düzenlendi.

TEKNOLOJİK ALETLERİNKONTROLSÜZ KULLANIMI VE BUNA BAĞLI DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI

Bilgilendirmeseminerinde; Adana Yeşilay Şubesi Kadın Komisyonu Başkanıtarafından teknoloji veinternetin bilinçli olmayan, kontrolsüz kullanımı ve buna bağlıolarak çocuklarda ortaya çıkan davranış problemleri  üzerinde durulup, ebeveynler için çözüm yöntemleri anlatıldı. Günümüzünen büyük sorunlardan biri haline gelen, telefon, tablet, vb. teknolojikaletlerin ve internetin yanlış kullanımından kaynaklı bu problemlerde  ebeveynlerin çocuklarına yaklaşımları  ve yaklaşımlarındaki tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiğikonusunda farkındalık oluşturulması için bilgi aktarıldı.

  Ayrıca YEDAM’ın Sosyal Hizmet Uzmanıtarafından; Yeşilay’ın çalışma alanları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ninsunduğu hizmetlere, 115 Danışma Hattı üzerinden nasıl ulaşılacağı, kimlerinbaşvuruda bulunabileceği hakkında bilgi verildi. Seminer, soru-cevap bölümününardından sona erdi.

 

xosjv53dbcp4trzrezIelydk.jpg

d0syj8fgzaoi1eu7bncdocqh.jpg

exryrbatgkqlf0ysn5e12hlp.jpg

Isgopfhxdeilm9bjzrun6jea.jpg

sjpk4tIycmjkbzipu7g2snah.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.