Büyükşehir ve YEDAM’dan Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği

Büyükşehir ve YEDAM’dan Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) iş birliği ile“Bağımlılık Olgusu ve Yeşilay Danışmanlık Merkezleri” konulu farkındalıksemineri düzenlendi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bağımlılığınher türüne karşı kadınlar, çocuklar gençler ve aileler ile personelin kapasite geliştirmeeğitimlerine ve farkındalık seminerleri düzenlemeye devam ediyor.

Tütün,alkol, madde, internet ve kumar oynama ile ilgili sorun yaşayan kişilereücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayan Yeşilay Danışmanlık (YEDAM)tarafından Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve Daire Başkanlığınabağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Sağlık ve Sosyal Hizmetler DaireBaşkanlığı personeline, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'ndabilgilendirme semineri verildi.

SeminerdeYEDAM’ın Sosyal Hizmet Uzmanı tarafından; İnsanların neden bağımlı olduğuna,bağımlılık kavramına, bağımlılığın seyrine, bağımlılığın bileşenlerine, bağımlılığınbelirtilerine, bağımlı kişilerle kurulan iletişime madde etkisi altındakibireye yaklaşıma, bağımlı kişinin ailesi ile görüşme konularına değinildi.

.

Yeşilay’ınçalışma alanları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin sunduğu hizmetler, 115Danışma Hattı üzerinden uzmanlara nasıl ulaşılacağı, kimlerin başvurudabulunabileceği hakkında bilgi verildi. Seminer, soru-cevap bölümünün ardındansona erdi.

 

vgqckl9usmfwbjx4t5tsaf1w.jpg

frtIcumm23nll0r7pk4tsyzd.jpg

etmup8h29rsIdqcfux0ozkw5.jpg

u0yk38vnkeogwljz5ac2sqei.jpg

3g9f6gxn7uhosqzrxmyb1zac.jpg

yyitgpIm4txfsumv1qaak78l.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.