Büyükşehir ve BM’den Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konusunda Önemli İş Birliği

Büyükşehir ve BM’den Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konusunda Önemli İş Birliği

AdanaBüyükşehir Belediyesi ve BM Kadın Birimi (UN Women) iş birliğinde AdanaBüyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik düzenlenen “Erkeklerin ToplumsalCinsiyet Eşitsizliği ile Mücadeleye Katılımı Eğitici Eğitimi Programı” 18-19Ocak 2023 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirildi.

BİLGİAKTARIMI VE FARKINDALIK SAĞLANMASI

AdanaBüyükşehir Belediyesi çalışanlarının, erkeklerin toplumsal cinsiyet eşitliğinekatılımını sağlama yönünde bilgi ve farkındalık kazanması amacıyla düzenleneneğitici eğitimine Adana Büyükşehir Belediyesi’ni ve BM Kadın Birimi’nitemsilen; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire BaşkanıAyten Dolançay ve BM Kadın Birimi Proje Koordinatörü Duygu Erseçen katılımsağladı.

SUNUM VEGRUP ÇALIŞMALARI YAPILDI

2 günlükeğitimde BM Kadın Birimi Danışmanı Erkeklik Çalışmaları Uzmanı Dr. Murat GöçBilgin tarafından Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Temel Kavramları, ErkeklerleÇalışmanın/Erkekliği Tartışmanın Tarihsel ve Teorik Arkaplanları, Erkekler veŞiddet, Erkekler ve Cinsel Taciz (Cinsel Taciz, Cinsel Şiddet, Cinsel TaciziÖnlemede Erkeklerin rolü) konularını kapsayan sunum yapıldı ve ardından grupçalışmaları gerçekleştirildi.

8 modüldenoluşan eğitici eğitimi programının ilk ayağı 21 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçiolarak gerçekleştirildi. 5’i erkek 15’i kadın toplam 20 belediye personelininkatılım sağladığı eğitimde; Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katılımı,Erkeklik Algısı Erkeklik ve Şiddet, Cinsel Saldırı ve Cinsel Taciz, ÇocukYaşta, Erken ve Zorla Evliliklere (ÇEZE), Erkekler, Babalar ve BakımHizmetleri, Sporda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Erkeklik konuları üzerindeçalışıldı.

oktIvdzlrhwgdy5r4bpcslwc.jpg

z83vf4rfomtbxeunkmp0q2ia.jpg

8qhkwflqaidjd3bog0gwsey9.jpg

vatsxjlpidmerblj0fwIhp5t.jpg

vn0tes2xxyoraofqjqtchvk5.jpg

l5apcg0m9f12rdfyv4vu8cte.jpg

dvdkfh8gwprswyfkzyj1oibr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.