Büyükşehir Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi Açıldı

Büyükşehir Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi Açıldı

NesrinÇıtırık, “Başkan Zeydan Karalar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi, sokak canlıları sorununun çözümünde en önemli etken olankısırlaştırma sayısını artırmak için yoğun çalışıyor. Kısırlaştırma sayısınıyılda 3500’den yaklaşık 10 bine çıkaran Adana Büyükşehir Belediyesi, KarslılarMahallesi’nde yeni kısırlaştırma merkezinin açılışını gerçekleştirdi. BaşkanZeydan Karalar, kısırlaştırma sayısında önümüzdeki yıl hedefin 15 bin olduğunuancak, sorunun çözümü için yılda 25-30 bin kısırlaştırma gerektiğini, bunun daancak ilçe belediyelerinin de bu konuda faaliyete geçmesiyle başarılabileceğinivurguladı.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi, 4 EkimHayvanları Koruma Günü’nde Karslılar Mahallesi, Çoban Dede Türbesi yanındaaçıldı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TürkiyeHayvan Hakları Konfederasyonu Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık,Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Doğa Koruma ve Milli Parklar BölgeMüdür Muavini Hilmi Çatal, hayvanseverler, konuklar ve Adanalılar katıldı.

ÇITIRIK,“AYAKLARIM YERDEN KESİLİYOR.”

Türkiye HayvanHakları Konfederasyonu Başkanı-DOHAYKO Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, “Bugünburada çok önemli bir açılış gerçekleştiriliyor. Sokak hayvanları sorunu ancakyeterli kısırlaştırma sayısına ulaşılırsa kontrol altına alınabilir. AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, belediye bürokratlarına,yürekleri merhametle dolu hayvansever gönüllülere çok teşekkür ediyorum. Çokmutluyum ve ayaklarım adeta yerden kesiliyor. Yolumuz uzun, Allah yar veyardımcımız olsun” dedi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin 116 dönüm üzerinde,110 personel ve 5 araç ile 7 gün 24 saat hizmet verdiğini belirten BaşkanZeydan Karalar, 5 bin metrekarelik ek alanla, mevcut bakımevinin kapasitesiniartıracaklarını duyurdu.

BAŞKANZEYDAN KARALAR, “SORUNUN TEK ÇÖZÜMÜ KISIRLAŞTIRMA SAYISININ ARTIRILMASI.”

Açılışı yapılanyeni kısırlaştırma merkeziyle sokak canlıları sorununun tek çözümü olankısırlaştırma sayısının artırılacağını ifade eden Başkan Zeydan Karalar şunlarısöyledi: “Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yılda 3500 olan kısırlaştırmasayısını şu anda 10 bine yakın hale getirdik. Önümüzdeki yıl hedefimiz 15 binkısırlaştırma. Bugün açtığımız kısırlaştırma merkezimizle sayıyı artıracağız.Biri Merkez Park’ta olmak üzere yeni kısırlaştırma merkezlerini de hizmetesunacağız. Bu sayının 25-30 bine ulaşması gerekiyor. İlçe belediyelerimizin debu konuda mutlaka harekete geçmesi şart. İlçe belediyelerimiz kısırlaştırmaişlemlerine başladığında, can dostlarımızla ilgili sorun 3 yıl içinde hayliazalacak. Yasal olarak hayvanları sokaktan aldıktan sonra aşılayıp geri bırakmamızgerek. Bu işin çözümü kısırlaştırma sayısının artırılması.”

KÖSE, “İLÇEBELEDİYELERİNİN DESTEĞİ ŞART.”

 Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse,Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, sokak canlılarıyla ilgili sorunu en azaindirgemek için gösterdiği çabayı çok önemsediğini belirti ve ilçebelediyesinin de benzer tesisler açmasının şart olduğunu söyledi.  Köse, kısırlaştırma merkezleri ve hayvanbarınaklarının sayısının mutlaka artırılması gerektiğini kaydetti.

Doğa Koruma veMilli Parklar Bölge Müdür Muavini  HilmiÇatal da, sokak hayvanları sorununun çözümü için anlamlı bir güne denk gelen,önemli bir açılış gerçekleştirildiğini kaydetti.

Konuşmalarınardından ev hayvanları satanlara yönelik eğitime katılanlara sertifikalarıverildi. Ayrıca Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kimlik Kartı’nı almaya hakkazananlara kartları sunuldu.

Törenin sonundaSokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Bakım Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

 

 

8d6ptc5cwnvra4kskxyjzqq2.jpg

4gaoln5ohvmsjgp9btjndykd.jpg

o6c0rlhuezqqpbnkidvgj5m7.jpg

afwucplkdtbjmeoxw1Iu0hrq.jpg

hbe6p4vxtrr1nsglnezz5fgI.jpg

qxohy9r1zgmj6tx3ml4d0n7v.jpg

scyehdn7r1qplcfjIkmsytwg.jpg

dt1ycbvbp7iIr0zkma9dls5p.jpg

iblkdopasc7p8zhzqnrvsgIf.jpg

olpg4cvfh0oev52ju7kdgaya.jpg

rrj4eoycla3x9al7kvo5h68f.jpg

e5rqpfcyldxbwju1puykI4f6.jpg

mq0etobkvrxnym95fjboejap.jpg

pwn40hljy9eeqckmpqno7s5x.jpg

14mou2czumcspbvnhqnfw0th.jpg

ab9mz8htzk3w2yudc6jxbgwu.jpg

5rpljh7y4cu6Ioznnevsxq8a.jpg

tgr4j8x69j3ohifkveebwlh2.jpg

oyqc2udw5forgIrjcllnkbnm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.