Büyükşehir Belediyesi’nde Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi’nde Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda Afet ve Acil Durum tatbikatı gerçekleştirildi.  Senaryo gereği meydana gelen depremin ardından bina içerisinde bulunan personel ve vatandaşlar toplanma alanına tahliye edildi. Binadan çıkamayanlar ise masa altlarında ve güvenli yerlerde çök, kapan, tutun hareketi yaparak kendilerini korumaya çalıştı. Bu sırada Antalya Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın 4. katında bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bağlı sistem odasında yangın çıkması üzerine belediye personeli kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Ancak başarılı olmayınca itfaiyeye haber verildi.

Çatıda Kalan Personel Kurtarıldı

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürürken, sarsıntı sonrası alt kata inemeyen ve belediye binasının çatısına çıkan bir personel ise itfaiyenin merdivenli aracıyla güvenli şekilde binadan indirildi. İtfaiye ekiplerinin başarılı kurtarma operasyonu toplanma alanında bekleyen personel tarafından alkışlandı. Daha önceden belirlenen söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekiplerinde görev alan Antalya Büyükşehir Belediyesi personeli de tatbikatta itfaiye ekipleri ile koordineli çalışarak tatbikatın başarıya ulaşmasında önemli bir görev aldı.

Bina 3 Dakikada Tahliye Edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan ve İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa tatbikatın her aşamasını yakında izledi.  Tatbikatın senaryoya uygun şekilde başarıyla tamamlandığını söyleyen Genel Sekreter Yardımcısı Arslan, 4 katlı binanın 3 dakika 10 saniyede boşaltıldığını, itfaiye ekiplerinin ise 6 dakikada olay yerine intikal ettiğini belirtti. Arslan, itfaiye ekiplerine ve belediye personeline teşekkür etti. 

u7jvcsgyvbp3uocnz0ae1zyx.jpg

mphjlyntqip4dgIrr8fao9c5.jpg

6pxIcevf5y94ms2taqxmggq8.jpg

vq2la5cyhj0gmlIdtkbgz3cw.jpg

wkdyxjvkwr01amIcehq5ui8p.jpg

hvfjvypqdcwjczpehIusxkbs.jpg

rxadq3lh1zggyp7ekjcbqm9o.jpg

8v3rucu2nk9iwxtlq6bafmq7.jpg

ybmpvgesn85vtrelIwmirhjk.jpg

yg75bs41flilcrm9fwxrcqqd.jpg

je02xyjpIbgctq7fdwkrmtw9.jpg

v8azIou9t5urwbxeqkqtlymf.jpg

odt84xvsuj1xknglkaqeohd5.jpg

xpqgrnbzhmoeyqrlbmegapyj.jpg

u4qtknwmeolnffsctk9gxv7u.jpg

ofynfgijal5xIkm0cbdxadu9.jpg

s5bwk8nqrf4plz13d9tzyj6e.jpg

kfq743zpgtyc0onw5ozrxfhb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.