Büyük Felaketin Yaralarının Sarılması İçin Teyakkuz Kapsamı Genişliyor

Büyük Felaketin Yaralarının Sarılması İçin Teyakkuz Kapsamı Genişliyor

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi, Hatay’daki depremzedeler için ekip ve ekipman gönderdi

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan Adana’daki arama-kurtarmaçalışmalarında büyük özveriyle çalışırken, daha zor durumda olan şehirlere dedestek gönderiyor. Adana Büyükşehir Belediyesi yol, itfaiye ve zabıta dairebaşkanlıklarına bağlı ekipler, Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına destekolmak için yola çıktı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,ekipleri denetledi, çok kutsal bir görevi yerine getirmek üzere yolaçıktıklarını belirtti.

 

BAŞKANZEYDAN KARALAR ENKAZLARDA ÇALIŞANLARIN VE HALKIN YANINDA

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremde yıkılan binalarınenkazlarında yürütülen çalışmaları titizlikle incelemeye devam ediyor. AdanaBüyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri, vinçler, kamyonlar, kurtarmaelamanları enkazlarda 7/24 çalışmayı sürdürüyor.

Başkan ZeydanKaralar, enkazlarda çalışan gönüllü ve görevlilere teşekkür etti.

 

NAVİS ÖNCÜEKİBİ ADANA’DA

Öte yandan Almanya'dan yardım için gelecekolan NAVIS'in öncü ekibi Adana'ya ulaştı. Öncü ekip Başkan Zeydan Karalar’ıziyaret etti. Başkan Zeydan Karalar, “Daha sonra gelecek ekipler seyyar hastaneve sağlık malzemeleri konusunda yardımcı olacak ve pis suyu içme suyuna çevirenekipmanlarıyla çalışma yapacaklar” dedi.

BÜYÜKŞEHİRMÜHENDİS VE MİMARLARI HASAR TESPİT İÇİN SAHADA

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin tüm mühendis ve mimarları, İnşaat Mühendisleri Odasıve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte Adana’da hasar tespit çalışmalarıkapsamında sahada görev yapıyor.

METRO VEBELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZ HİZMETE DEVAM EDECEK

Afetin ilkgününden itibaren ücretsiz hizmet veren metro ve belediye otobüsleri, vatandaşıücretsiz taşımaya devam ediyor.

Deprem toplanmaalanları ve çadırlarda kalan Adanalılara sıcak yemek desteği sağlanıyor.

ANTAKYA’DAENKAZ ALTINDA KALAN AİLE ADANA’DA…

Adanalı HalilBaş, eşi Meral, 10 aylık bebekleri Umut ve 5,5 yaşındaki kızları Bahar ile 15gün önce iş için gittiği Antakya’da enkazın altında kaldı.

Antakya OdabaşıMahallesi’ndeki 4 katlı İster Apartmanı’nda enkaz altında kalan aile enkazdankurtulduktan sonra geldiği Adana’da TÜYAP Fuar alanına yerleşti.

 

Barınmaihtiyacı için vatandaşlara açılan yerler şöyle:

ASKİ AtatürkSpor Salonu, Spor Park Yurt Mahallesi, Eral Okulları Türkmenbaşı Kampüsü, TÜYAPFuar Alanı, Sarıçam Ertuğrul Gazi Mahallesi Gündüz Bakım Evi, Yamaçlı-GüneşliMahalle Merkezi, Selahattin Eyyubi Mahalle Merkezi, Dumlupınar Mahalle Merkezi,Hadırlı Mahalle Merkezi, Akkapı Niyet Akademi, Barbaros Niyet Akademi,Cumhuriyet Parkı Turgut Özal Niyet Akademi, Kent Meydanı Sucuzade Mahallesi,Beyazevler Yalçınpark Okuma Salonu, Güneyyıldızı Stadı, Karaisalı Hacı AldatmazSpor Salonu, Karaisalı Niyet Akademi, Yumurtalık Niyet Akademi, Karataş KursMerkezi, Aladağ İtfaiye Binası, Kozan Sır Elif Gündüz Bakım Evi, Ceyhan İtfaiyeBinası, İmamoğlu Niyet Akademi, Merkez Park Derman, Bahçeşehir Koleji, UğurOkulları, Altıneller 100. Yıl ve Mavi Bulvar Kampüsü, Eral İlkokulu veOrtaokulu, Minecan Anaokulu, Adana Koleji, Adana Final Okulları…

s4vkdorxpyohtmkib0uvg721.jpg

eIfyftqcyptnk40lx6mwm8ad.jpg

1d8tdovj6rsbqphpafxumlwt.jpg

18cozuIvfpqsmwr4b9q5tomj.jpg

l2utxixnz9pcdIrh0yq1dkkg.jpg

jthryulu5dnal09sm7wocgzq.jpg

kb2hog1mdxylmbsz83jpolfI.jpg

uaindcIqlt2mwhdrykowbmug.jpg

2vkmcbhd9eip6ql8gzb7aok4.jpg

bdjImo6zjsvh24pfe1syultg.jpg

cqhsbhf2nlaql4vju1wri8to.jpg

lbafqm3ypmcxdpy5zeuv26qv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.