BURHANİYE’DE COŞKULU 98.YIL KUTLAMASI

BURHANİYE’DE COŞKULU 98.YIL KUTLAMASI

Burhaniye, Cumhuriyet’in 98’inci yılını birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Burhaniye Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı...

Burhaniye, Cumhuriyet’in 98’inci yılını birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Burhaniye Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı iki günlük programda, resmi törenlerin yanı sıra konser ve sergi gibi bir dizi etkinlik düzenleyecek.

28 Ekim günü 13.00’te Burhaniye Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk bırakılmasıyla başlayacak kutlamalar, saat 20:00’de gerçekleştirilecek Türkü Akbayram konseri ile devam edecek.

29 Ekim günü sabah saat 09.45’te Kaymakamlık binası bahçesinde ilçe protokolü tarafından tören düzenlenecek. Protokol daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenlere katılacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra, İlçe Kaymakamı İlyas Memiş günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapacak. Konuşma sonrasında halk oyunları gösterisi ve bando eşliğinde resmi geçit töreni düzenlenecek. Tören sonrası Belediye hoparlörlerinden Atatürk’ün sevdiği şarkılar, marşlarla, kahramanlık şiirleri ve türküleri yayınlanacak.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 29 Ekim 2021 Cuma günü saat 19.15'te eski kütüphane önünden Cumhuriyet Meydanı’na "Cumhuriyet Yürüyüşü- Fener Alayı" gerçekleştirilecek.

Kutlama programı kapsamında Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce ilçe genelinde esnafa Türk bayrağı dağıtımı yapılacak. Burhaniye bayraklarla süslenirken, Kuvayi Milliye Kültür Müzesi’nde düzenlenecek “Burhaniye’de Cumhuriyet” temalı fotoğraf sergisi, bayram haftası boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.