Bremen’de İzmir’in UNESCO çalışmaları konuşuldu

Bremen’de İzmir’in UNESCO çalışmaları konuşuldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beraberindeki heyetle Almanya'nın Bremen kentine kardeş şehirler kapsamında yaptığı ziyaretin üçüncü gününde Bremen Turizm ve Unesco Alan Yönetimiyle bir toplantı yapıldı. Görüşmede İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO adaylığı süreci değerlendirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beraberindeki heyetle Almanya'nın Bremen kentine kardeş şehirler kapsamında yaptığı ziyarette Bremen Turizm ve Unesco Alan Yönetimiyle bir toplantı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı, İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Gökçe Başkaya, Dış İlişkiler Şube Müdürü Semin Solak ve İzmir Vakfı Genel Müdürü Deniz Karaca'nın katıldığı toplantıda İzmir turizmi ve UNESCO alanlarıyla ilgili sunum yapıldı. Ardından kardeş şehir Bremen ile olası işbirliği olanakları, İzmir Tarihi Liman Kenti'nin UNESCO adaylığı süreci değerlendirildi.

Kadınlara istihdam önceliği
İzmir heyeti toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına yönelik olarak ZGF-Kadınlar İçin Eşit Hakların Gerçekleştirilmesi Ofisi Sözcü Yardımcısı Katharina Kunze ve Bremen Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Anette Lang ile de görüştü. Ziyarette Almanya'da vasıflı personel açığı bulunduğu ve bu konuda özellikle kadınlara öncelik vermek üzere İzmir ile işbirliği olanakları konuşuldu. Ayrıca belediyeler arasında karşılıklı personel değişimi, AB hibe projelerine ortak başvuru yapılması konuları görüşüldü.

fz0t8hvme1uycdmak7xrozrj.jpg

w2vktotaic79mpf4rv6haqg3.jpg

ystpv6yogbnjsln5urwfr1qt.jpg

8ain2mtz7d3vusfeblyqthjy.jpg

t7jc5w1heoamh4afbulxdbsk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.