BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 24 KİŞİ HAKKINDA ADLİ KONTROL TALEBİ

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINAN 24 KİŞİ HAKKINDA ADLİ KONTROL TALEBİ

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsüönünde LGBTİ bayrağı açtıkları için gözaltına alınan 12 öğrenci ve onlara destek amacıyla Bebek sahilinden kampüse yürürken gözaltına alınan...

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı açtıkları için gözaltına alınan 12 öğrenci ve onlara destek amacıyla Bebek sahilinden kampüse yürürken gözaltına alınan 12 kişinin savcılıkta ifadeleri alındı. Savcılık, 2'si ev hapsi olmak üzere 24 kişiyi adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü önünde LGBTİ bayrağı taşıyan öğrenciler ve çevik kuvvet ekipleri arasında dün arbede yaşanmış, bunun sonucunda da 12 öğrenci gözaltına alınmıştı. Yine dün akşam saatlerinde Boğaziçi'nde gözaltına alınan arkadaşlarına destek vermek için Bebek sahilinden kampüse yürümek isteyen öğrencilere polis engel olmuş, 12 kişi de burada gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 24 öğrenci savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından 2’si ev hapsi olmak üzere tamamı adli kontrol talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.