BODRUM BELEDİYESİ, ARAÇ KİRALAMA YÖNTEMİYLE TASARRUF SAĞLIYOR

BODRUM BELEDİYESİ, ARAÇ KİRALAMA YÖNTEMİYLE TASARRUF SAĞLIYOR

Bodrum Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında yeni araç alımını durdurarak buradan kalan gelir ile hizmet ve yatırımlara daha çok bütçe ayıracağını açıkladı. Bu kapsamda yaklaşık...

Bodrum Belediyesi, tasarruf tedbirleri  kapsamında yeni araç alımını durdurarak buradan kalan gelir ile hizmet ve yatırımlara daha çok bütçe ayıracağını açıkladı. Bu kapsamda yaklaşık 40 araç ile trafikten çekilen eski araçların satışı için de çalışmalara başlanacak.

Bodrum Belediyesi Destek, Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan proje çalışmalarının ardından eski araçlardan kaynaklı aşırı akaryakıt tüketimi, tamir, bakım, onarım, yedek parça alımı, tedariki ve muhafaza edilmesi ile ilgili maliyetlerinin ortadan kaldırılması için düğmeye bastı.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, MTV, sigorta ve araç muayene ücretleri gibi maliyetlerin tamamen yüklenici firma tarafından karşılanmasıyla hem maddi yükü hem de iş yükünü hafifletmek için kiralama yönteminin tercih edildiği belirtildi.

Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralama yöntemiyle Bodrum'a yakışan ve turizm bölgelerinde olması gereken araç filosuyla tasarrufa gidildiğini, 2021 yılı bitmeden de elektrikli, hibrit ve daha düşük kabondioksit salınımına sahip araçlara geçiş ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.