“BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ AJANI” İDDİASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ÜRDÜN ASILLI AL ASTAL, TAHLİYE EDİLDİ

“BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ AJANI” İDDİASIYLA TUTUKLU YARGILANAN ÜRDÜN ASILLI AL ASTAL, TAHLİYE EDİLDİ

Sakarya’da yakalanan ve “Birleşik Arap Emirlikleri ajanı olarak görev yaptığı” iddiasıyla, hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen Ürdün uyruklu...

RAMİZ KAAN OKTAR 

Sakarya’da yakalanan ve “Birleşik Arap Emirlikleri ajanı olarak görev yaptığı” iddiasıyla, hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen Ürdün uyruklu Ahmet Mahmoud Ayesh Al Astal; ev hapsi ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

“Birleşik Arap Emirlikleri adına casusluk yaptığı” iddiasıyla Sakarya’da gözaltına alınarak tutuklanan Ürdün uyruklu Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal’ın yargılanmasına; Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşma ile devam edildi.

Al Astal hakkında, iddianamede; “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme” ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama” suçlamalarıyla 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılan sanık Ahmet Mahmoud Ayesh Al Astal’ın avukatları ise duruşma salonundaydı.

Duruşmada, savcılık sanığın; “tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin toplanmış olması, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı” gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme, sanığın; ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma, 25 Ocak 2022 tarihine erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.