“Bıraktığınız Enkaz Yirmi Yılda Temizlenemez!”

“Bıraktığınız Enkaz Yirmi Yılda Temizlenemez!”

Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, hibe araç alımına karşı çıkanAKP’li meclis üyelerine kendi dönemlerini hatırlattı. “Geçmişte belediyebaşkanının altına verilen hibe aracı sorgulamayanların ‘Sen kamyoneti niyealdın?’ diye sorması abesle iştigal” diyen Başkan Bozkurt: “Bıraktığınız enkaz 20yılda temizlenemez” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediyesi’nin Mart ayı ikinci meclistoplantısı, 10 Mart Perşembe günü gerçekleşti. 18 gündem maddesinin görüşüldüğütoplantıda, belediyeye yapılmak istenen hibe araç alımının AKP’liler tarafındaneleştirilmesi, Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt’un tepkisini çekti. Esenyurt Belediyesi’nin hibe araca ihtiyacıolmadığını ileri süren AKP’lilere, kendi dönemlerinde yapılan hibe araçalımlarını hatırlatan Başkan Bozkurt:“Geçmiş yıllarda belediye başkanının makam arabasının hibeolduğunu herhalde unuttunuz. Şu an hacizde olan, benim kullanamadığım araç hibeedildi. Şu an zannediyorum en az 6 milyon lira değeri vardır. Belediyebaşkanının altına verilen aracı sorgulamayan bir grubun gelip burada ‘Senkamyoneti niye aldın?’ diye sorması bence abesle iştigal. Değerli arkadaşlar,bıraktığınız enkaz 20 yılda temizlenemez” şeklinde konuştu

“GeçmişteVerdiğiniz Zararın Katbekat Fazlasını Veriyorsunuz”

Bağışta bulunan firmanın illiyet bağınıinceleyeceklerini belirten AKP’lilerin, bağış yapanı da bağışı kabul edengörevliyi de zan altında bıraktığına dikkat çeken Bozkurt: “Bize katkı sunmakisteyen bir grubun araç hibe etmesini engelleyecek beyanlarda bulunmanızıanlayamıyorum. Öyle bir hale getiriyorsunuz ki bir şeyi hibe etmek isteyeninsanlar on defa düşünecekler. Zaten yapmak istediğiniz şey de bu. Yazıktır,Esenyurtlular bunu izliyor, görüyor. Kimsenin bireysel çıkarı yok, hiçbirmemurumuz, bürokratımız kendi çıkarı için bir şey yapmıyor. Esenyurtlularınçıkarına bir hibeyi kabul etmeye çalışıyoruz. Bunun nesini tartışıyoruz? Varsabir yanlış, deyin ki hayır bu yanlıştır, hibeyi kabul etmiyoruz. Ama bunu böyle çekipuzatmak, bağışlayanı da bağış alanı da zan altında bırakmak hakikaten çokyanlış. Yapmayın bunu. Gereksiz sübliminal mesajlarla bağış yapmak isteyeninsanları caydırıcı beyanlarda bulunmanız, Esenyurt Belediyesi'ne geçmişte verdiğinizzararın katbekatfazlasını veriyor. Bir kamu kuruluşuna, bir firmanın ya da bir kişinin bağış yapmasınınnasıl bir sakıncası var?” ifadelerini kullandı.

Hibe araç alımını öngören madde, konuşmalarınardından gerçekleşen oylamada “oy birliği” ile kabul edildi.

 Akp Grubu “Muhtar Ali Deli Parkı” İsmine OnayVermedi

Bağlarçeşme Mahallesi’nde bulunan parka“Muhtar Ali Deli Parkı” isminin verilmesini içeren Başkanlık Teklifi deAKP’lilerin muhalefetiyle karşılaştı. AKP Grubu, Bağlarçeşme Mahallesi’ninmerhum muhtarı Ali Deli’nin isminin yaşatılması için meclise gelen teklifikomisyonda bekletmeyi tercih etti. Parkın adının halk arasında 'Osmanlı Parkı' olarak bilindiğini ilerisüren AKP Grubu, parkın adının “Osmanlı Muhtar Ali Deli Parkı” olması halinde maddeyeonay vereceklerini belirtti. Parka daha önce herhangi bir isim konulmadığına dikkatçeken Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise, bu yönde alınmış bir mecliskararı bulunmadığını vurguladı. Söz konusu parkın daha önce de 'Uğur Mumcu Parkı' olarak anıldığınıhatırlatan Bozkurt: “Bu, bir parkın adını değiştirme işlemi değil, bir parka isim vermeişlemi. O yüzden ‘Osmanlı’ ya da ‘Uğur Mumcu’ isimleri o dönemin yöneticileritarafından konulmuş isimler ama alınmış bir meclis kararı yok. Ailenin talebişu: ‘Bizburaya Muhtar Ali Deli Parkı adını vermek istiyoruz.’ Biz de uygun bulduk. Yaninasıl ki Seyhan Bey’in adını kültür merkezine verdik, bence doğrusu da bu. Görev yaparken vefat etmişbirisinin, üstelik muhtarlık binasının olduğu yere isminin verilmesinin bencebir mahsuru yok. Ama tabi meclisin kararıdır. Bunda hukuki bir engel yok” dedi.

Başkan Bozkurt’un bu yöndeki ısrarına karşınAKP Grubu, parka, 'Muhtar Ali Deli Parkı' isminin verilmesini öngören maddeyi meclisten geçirmedi. Söz konusumadde, yeniden ilgili komisyona gönderildi.

“SizÇözüme De Karşı Duruyorsunuz”

AKP Grubu'nun meclisten geçirmediği bir diğer BaşkanlıkTeklifi ise Esenyurt Belediyesi ile Esenyurt Rumeli ve Trakyalılar Kültür veYardımlaşma Derneği arasında “Ortak Hizmet Projesi” yapılmasını öngören maddeoldu. Teklifi komisyonda bekleteceklerini söyleyen AKP Grubu'nu eleştiren BaşkanBozkurt, şöyle konuştu: “Yaratılan bir sorunu çözmeye çalışıyoruz, siz çözümede karşı duruyorsunuz. Belediyeler kendi yönettiği ilçeler içindeki derneklerleorta hizmet protokolü yapabilirler. Bunun önünde hiçbir engel yok. Bunu bir protokolçerçevesinde yapmanız gerekir. Ne olduğu belli olmayan bir şeyi izne nasılsunacaksınız? Ortak hizmet protokolü burada onaylanmazsa bizim sunduğumuz şeyinbir önemi yok ki! Meclisin iradesini biz götürüp mülkü idare amirine mi sunacağız, böyle bir şey olur mu! Burada alınan kararlarmülkü idare amirinin gözetiminde denetlendikten sonra yürürlüğe girer. Alınmışkarar yokken neyin onayını sunacaksınız!"

“YineSorunları Çözmemizi Engelleyen Bir Bakış Açısı”

“Bugüne kadar iş yapmamızı engellediniz, buradayine sorunları çözmemizi engelleyen bir bakış açısı. Tahsisten bahsediyorsunuz.Mesele tahsis değil, zaten kanun diyor ki ortak hizmet protokolü yapabilirsiniz. Biz deortak hizmet protokolü yapıyoruz. Protokolde tarafların ne yapacağı açık. Kafakarıştıran sözlerle, söylemlerle nereye götürmek istediğinizi gerçekten anlamışdeğilim. Henüz komisyon karar vermediği için ben bir yorum yapmayı yanlışbuluyorum. Biz bu işi yaparken dernekle oturduk, konuştuk nasıl bir işlemyapacağımızı, onların ne yapması gerektiği konusunda anlaştık yürütme olarak. Birprotokole bağladık, bunu da meclise getirdik.

Başkan Kemal Deniz Bozkurt, meclis bitimindeyaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla meclis üyelerine Kur’an-ı Kerim dağıtarakRamazan aylarını tebrik etti. 

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

z0dq5ZktLTpNQEeJj9MoKOrb.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.