Bin Çocuk Korosu’ndan “Egemenlik” Konseri

Bin Çocuk Korosu’ndan “Egemenlik” Konseri

Alper Taşdelen: “Bu ülkenin aydınlık geleceği Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünde gizli. Bilimi ve aklı rehber edinerek Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz”

Çankaya Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtpark’ta konser veren “Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu” seslendirdiği marş ve şarkılarla kutlama gerçekleştirdi. 

Çankaya Belediyesinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik programı kapsamında konser veren “1000 Çocuk Korosu”, Anıtkabir’in yanında bulunan Anıtpark’ta şarkı ve marşlarını seslendirdi.

Konser öncesi konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı her yıl olduğu gibi yine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı başında, Anıtkabir’in yanı başında ve coşkuyla kutluyoruz. Bu bayramın asıl sahibi çocuklarımızın ellerinden öpüyorum” dedi.

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR

23 Nisan’ın önemine vurgu yapan Taşdelen; “Ulusal egemenlik kavramı kolay edindiğimiz bir kavram değil. Mustafa Kemal Atatürk, yıkılan Osmanlı Devleti’nin üzerinde yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken halk egemenliğine, ulus egemenliğine dayalı bağımsız bir devlet istedi. Bugün meclisimizin duvarında da yazdığı gibi Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” şeklinde konuştu.

YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK AYDINLIĞI

“Önemli günlerden geçiyoruz, bu nedenle ulusal egemenliğimize ve Atatürk ilke ve devrimlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Çünkü bu ülkenin aydınlık geleceği Atatürk’ün “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözünde gizli. Bilimi ve aklı rehber edinerek Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulunan Başkan Taşdelen, tüm çocukların bayramını kutlayarak “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” dedi.

1000 ÇOCUK ŞARKILARIYLA ATA’SINA SESLENDİ

Ahmet Bahadır İlhan Ortaokulu, Mehmet Özcan Torunoğlu Ortaokulu, Salih Alptekin Ortaokulu ve Büyükhanlı Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 1000 Çocuk Korosu, Şef Murat Ömür Tuncer yönetiminde Agora Senfoni Orkestrası eşliğinde şarkılarını seslendirdi.

“Gençlik Marşı”, “Bugün Bizim Bayramımız”, “İzmir Marşı”, “Gel Katıl Bize”, “Ben Giderim Batum’a”, “Çay Elinden Öteye” ve “Ey Özgürlük” eserlerini seslendiren çocuklar, kapanışı ise her zaman olduğu gibi “Senden Daha Güzel” şarkısıyla Ata’larına seslenerek yaptılar. Konser büyük alkışlar arasında tamamlandı. 

rrnmkqs5gvusflehdkbt6pov.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum