BEYLİKDÜZÜ’NDE OKUMA-YAZMA KURSUNUN YENİ DÖNEMİ BAŞLADI

BEYLİKDÜZÜ’NDE OKUMA-YAZMA KURSUNUN YENİ DÖNEMİ BAŞLADI

Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlattığı Okuma-Yazma Kursu’nda yeni dönem başladı. Projenin fikir sahibi olarak hayata geçirilmesini sağlayan Zehra Çalık, yeni dönemin ilk dersine katılarak kursiyerleri yine yalnız bırakmadı. “Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınlar daha çok okusun, toplumun her alanında daha çok söz sahibi olsun istiyoruz” diyen Zehra Çalık, “Lütfen etrafında okuma yazma bilmeyen varsa bize bilgi versin, çağırsın. Cumhuriyetimizin 100. yılında ne kadar kişiye dokunabilirsek bizi çok mutlu edecek ve ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki okuma yazma oranını artırma hedefiyle hayata geçirdiği Okuma Yazma Kursu’nda yeni eğitim dönemi başladı. Projenin fikir sahibi olarak hayata geçirilmesini sağlayan Zehra Çalık, yeni dönemin ilk dersinde kursiyerlerle bir araya gelerek onların heyecanlarını paylaştı. Her hafta pazartesi- salı günleri Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde, çarşamba ve perşembe günleri ise Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen kurslarda katılımcılara kırtasiye desteği de Belediye tarafından karşılanıyor. 20 hafta boyunca devam edecek eğitim sürecinin ardından girecekleri sınavda başarı sağlayan kursiyerler, okuryazarlık belgesi almaya hak kazanacak.

“Kadınların kendilerine olan özgüvenleri artıyor”

“Mutlu toplumlar mutlu yuvada başlar” diyen Zehra Çalık, “Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınlar daha çok okusun, toplumun her alanında daha çok söz sahibi olsun istiyoruz. Kadının toplumdaki yeri çok önemli ve çok kıymetli. O evde çocuk yetiştiriliyor, aile içi iletişim kadın mutlu olduğunda başarılı oluyor. Çocuklar da mutlu oluyor ve bu halka yayılıyor. Kadınların özgüvenli olması, ‘ben de varım’ diyebilmeleri adına birçok alanda desteklerimizi sürdüreceğiz. Lütfen etrafında okuma yazma bilmeyen varsa bize bilgi versin, çağırsın. Cumhuriyetimizin 100. yılında ne kadar kişiye dokunabilirsek bizi çok mutlu edecek ve ileriye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.

duzyhrpmni8vw65vue7sqkqo.jpg

wztcI4plotxnl2k0wqmvrpez.jpg

q0ehslkcbw6tg7vaan4rbxs5.jpg

noztshif1bjepo94qvfjgkaz.jpg

dthqjzlf89oyn3opcut50ebw.jpg

cl9d843ie7fuegxrqyj6jowI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.