BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NDEN “SAĞLIKLI HAYAT SAĞLIKLI TOPLUM” SEMİNERİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NDEN “SAĞLIKLI HAYAT SAĞLIKLI TOPLUM” SEMİNERİ

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Sağlıklı...

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Sağlıklı Hayat Sağlıklı Toplum” konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Evrim Metcalfe ve Op. Dr. Utku Can Cöbek, meme kanseri sürecinde genetik yatkınlık, yaş, çevresel faktörler, geçirilmiş meme kanseri ve meme kanseri gelişiminde etkili olan risk faktörleri gibi konular hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM) Trakya Salonu’nda “Sağlıklı Hayat Sağlıklı Toplum” konulu seminer gerçekleştirildi. Beylikdüzü Belediyesi, Medicana International İstanbul Hastanesi ve Özel Florya Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen seminere, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Müslüm Akülker, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan Medicana International İstanbul Hastanesi Radyasyon Onkolojisi klinik sorumlusu Prof. Dr. Evrim Metcalfe ve Özel Florya Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Utku Can Cöbek, meme kanseri ve erken tanı süreci ile ilgili önemli bilgiler verdi.

“MEME KANSERİNDE ERKEN TANI VE ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ”

Üzerinde en sık konuşulan kanser türelerinden birinin meme kanseri olduğunu belirten Prof. Dr. Evrim Metcalfe, “Meme kanseri dünyada kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Dolayısıyla bu bir cinsiyet kanseri, çünkü her 100 meme kanseri içerisinde 99’u kadın hasta, bir tanesi ise erkek hasta oluyor. Bu nedenle erkeklerin de bu konuda farkındalığını artırmak gerekiyor. Erken tanı konulmasının hem tedavinin daha kolay şekillenmesine, hem de yaşam süresinin uzamasına büyük katkısı var. Meme kanseri tarama ve tanısında altın standart olan mamografi tetkikini 40-69 yaş aralığında tüm kadınların 2 yılda bir çektirmesini öneriyoruz. 20 yaşından itibaren ise kişinin her ay düzenli olarak kendi kendine meme muayenesini yapmasının erken tanıyı artırdığı ise unutulmamalıdır” dedi.

“MEME KANSERİNDE GENETİK FAKTÖRLER RİSKİ ARTIRIYOR”

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Utku Can Cöbek ise “Hastalardan gelen en sık şikayetlerden biri aşırı ağrıların olması. Meme kanserinde ağrı şikayeti kanser belirtisi değildir. Meme kanserinde bizim için en önemli olan şey aile öyküsü. Özellikle ailenin birinci derece kadın akrabalarında meme kanseri görülmüşse eğer o kişide de hastalığın görülme riski artıyor.  Ayrıca çevresel ve genetik faktörler ile yaşam tarzı, alkol, obezite ve sigaranın meme kanserinin etkenleri arasında büyük payı var” diye konuştu.

Seminer sonrası konuşmacılara teşekkür ederek çiçek takdim eden Başkan Vekili Müslüm Akülker, toplumun bilinçlendirilmesi adına yapılan bu organizasyonların arkasında durulması ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

saglikli-hayat-saglikli-toplum-6-800x533.jpg

saglikli-hayat-saglikli-toplum-5-800x533.jpg

saglikli-hayat-saglikli-toplum-3-800x506.jpg

saglikli-hayat-saglikli-toplum-2-800x532.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.