BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MEME KANSERİNDE FARKINDALIĞI ARTIRAN PROJE

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN MEME KANSERİNDE FARKINDALIĞI ARTIRAN PROJE

Beylikdüzü Belediyesi’nin özel sağlık kuruluşlarıyla ortaklaşa yürüttüğü “Sağlıklı Hayat Sağlıklı Toplum” projesi ile vatandaşlar, kadın doğum...

Beylikdüzü Belediyesi’nin özel sağlık kuruluşlarıyla ortaklaşa yürüttüğü “Sağlıklı Hayat Sağlıklı Toplum” projesi ile vatandaşlar, kadın doğum muayenesi, smear testi ve mamografi taramalarını ücretsiz olarak yaptırıyor. Projeyi, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için başlattıklarını belirten Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, “Erken teşhis için kontrollerin düzenli olarak gerçekleştirilmesi büyük önem taşıyor.  Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da meme kanseri konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.  

Beylikdüzü Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Sağlıklı Hayat Sağlıklı Toplum Projesi’ni hayata geçirdi. Erken tanı ve teşhisin önemi doğrultusunda başlatılan sosyal sorumluluk projesini, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile çeşitli özel sağlık kuruluşları ortaklaşa yürütüyor. Başvurular sonucu belirlenen ve Beylikdüzü’nde ikamet eden vatandaşlara, kadın doğum muayenesi, smear testi ve mamografi taraması ücretsiz olarak yapılırken ihtiyaç doğrultusunda kişilere ulaşım desteği de belediye tarafından sağlanıyor.

ERKEN TEŞHİSTE KONTROLLER ÖNEMLİ

Meme kanserinin kadınlarda görülen diğer tüm kanser tipleri arasında yüzde 30 ile en yüksek orana sahip olduğunu belirten Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Esmer, “Türkiye’de meme kanseri son 25 yılda üç kat artış gösterdi. Her 8 kadından biri meme kanserine yakalanırken hastaların ancak yüzde 35'ine erken tanı konabiliyor. Günümüzde gelişmiş tanı ve görüntüleme teknolojileri kanserin erken teşhisi için oldukça etkili, fakat erken teşhis için öncelikle düzenli olarak bu kontrollerin gerçekleştirilmesi gerekir. Özellikle 40-69 yaş aralığında tüm kadınların 2 yılda bir mamografi çektirmesi, 20 yaşından sonra ise her ay kendilerine meme muayenesi yapması önerilmektedir. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da meme kanseri konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Meme kanserinin nadiren de olsa erkeklerde de görülebileceğine dikkat çeken Esmer, özellikle 60 yaş üstü erkeklerin belli aralıklarla kendi meme dokusunu muayene etmesini ve herhangi bir kitle fark ettiğinde ise vakit kaybetmeden doktora başvurması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.