BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Beylikdüzü Belediyesi’nin bir ilke imza atarak hayata geçirdiği “Sıfır Atık Sokak Toplayıcıları ve Atık Yönetim Merkezi Projesi”, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödüllerinde ‘İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi’ ödülüne layık görüldü. Sağlıklı ve modern bir Beylikdüzü için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Projeyle sistemdeki atık, çöpe değil geri dönüşüme gidiyor. Böylece çevre bilincinin oluşturulması ve geri dönüşümün öneminin anlaşılmasını sağlıyoruz.” diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından düzenlenen, iyi uygulamaların ve projelerin ödüllendirildiği Altın Karınca Ödülleri törenle sahiplerini buldu. 10 kategoride 49 projenin yarıştığı ödül töreninde, “Sıfır Atık” belgesi sahibi olan Beylikdüzü Belediyesi de, ‘Sıfır Atık Sokak Toplayıcıları ve Atık Yönetim Merkezi’ projesiyle ‘İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi’ ödülüne layık görüldü. Belediyelerin, kişilerin yaşam kalitesini artırmasını teşvik etmek amacıyla bu yıl onuncusu düzenlenen törende Beylikdüzü Belediyesi adına ödülü; Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Demircan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel ve projede görev alan çalışanlar aldı.

“Sistemdeki atık çöpe değil, geri dönüşüme gidiyor”

Sağlıklı ve modern bir Beylikdüzü için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık,  “Daha önce geri dönüşüm işçilerinin sorunlarının çözümüne dair somut bir adım atılmamıştı. Artık kıyafetleri ve kimlik kartları var. Üstelik gelirleri de arttı. Hem onlar kazanıyor hem de sistemdeki atık, çöpe değil geri dönüşüme gidiyor. Böylece çevre bilincinin oluşturulması ve geri dönüşümün öneminin anlaşılmasını sağlıyoruz.” diye konuştu. Projenin hayata geçmesi ve ödüle layık görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Tuncay Demircan ise, “Projede görev alan ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’ye örnek oldu

Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçen ve Beylikdüzü’ndeki geri dönüşüm işçilerinin kayıt altına alındığı örnek proje, 83 kişi ve aylık 45 ton atığın geri dönüştürülmesiyle başladı. Geri dönüşüm işçilerine umut ışığı olan projede bugünkü rakamlar ise 150 kişi ve 110 ton atığa kadar ulaştı. Kimlik kartı ve tahsis belgeleri teslim edilen işçilerin bir yandan hakları korunurken diğer yandan toplanan atıkların kayıt altına alınarak belgelendirilmesi sağlandı. Proje bugüne kadar; Marmara Belediyeler Birliği, Çanakkale İl Özel İdaresi, İstanbul Planlama Ajansı gibi kurumların yanı sıra Büyükçekmece, Avcılar, Şişli, Başakşehir, Çorlu, Çanakkale, Sakarya, Bursa gibi birçok belediyeye tanıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.