BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK’TAN 10 MAHALLEYE 10 OKUL MÜJDESİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI ÇALIK’TAN 10 MAHALLEYE 10 OKUL MÜJDESİ

Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasında...

Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Açılış konuşmasında eğitim alanında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “10 mahalleye 10 okul hedefi koyduğumuzu çok kıymetli Beylikdüzü halkıyla paylaşmak istiyorum. Üç bağışçımızdan iki okul ve bir kreşin sözünü aldık. Kalan görev süremizde, 10 tane okul yaparak bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı.

Meclis gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş ve AK Parti Grup Sözcüsü Tahir Abuş gündem dışı söz aldı.

Açılış konuşmasına, Türkiye’nin ekonomik durumu ve artan zamlara değinerek başlayan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Pandeminin etkileri hala yoğun bir şekilde devam ediyor. Ülkenin ekonomisi ortadayken temel ihtiyaç kalemlerine peş peşe zam geliyor. Bu zamlar, yorgun olan halkımızın belini bir kez daha büküyor. Beylikdüzü Belediyesi olarak halkımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Bu karanlık günleri geride bırakacak, omuz omuza zorlukların üstesinden geleceğiz. Beylikdüzü Belediyesi olarak da halkımızın her türlü ihtiyacında yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BİR KULAĞIMIZ KOMŞULARIMIZDA OLACAK”

Devam eden hizmet ve çalışmaları tüm detaylarıyla meclise aktaran Başkan Çalık, ilçedeki vatandaşların taleplerini yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için başlatılan Saha Çözüm Hareketi’nin tamamlandığını belirtti.

Çalık, “Saha Çözüm Hareketi’nde daha hızlı çözüm üretmek amacıyla yola çıkmıştık. Bu kapsamda Beylikdüzü’nde 124 bin 251 hane ve 3 bin 811 iş yerinin kapısını çaldık. Beylikdüzü’nde attığımız her adımda bir kulağımız komşularımızda olacak, taleplerini en kısa sürede yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi.

“10 MAHALLEYE 10 OKUL HEDEFİ KOYDUK”

Konuşmasının devamında, eğitim alanında gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinen Çalık, "Her Mahalleye Bir Kreş" kapsamında, 4 adet kreşte çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Beylikdüzü’nü, çocukların eğitim haklarının tesis edildiği bir kent haline getireceklerini vurgulayan Başkan Çalık, “10 mahalleye 10 okul hedefi koyduğumuzu buradan çok kıymetli Beylikdüzü halkıyla paylaşmak istiyorum. Eğitimde tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Sadece Beylikdüzü’nde yaşayan evlatlarımız değil yakın bölgelerimizden de ilçemize kayıtlar yapılıyor. Üç bağışçımızdan iki okul ve bir kreşin sözünü aldık. İnşallah en kısa sürede temelleri de atmış olacağız. Kalan iki buçuk senelik görev süremizde, 10 tane okul yaparak bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 4 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.