BEYLERBEYİ SARAYI'NIN 113 METRELİK RIHTIMI ZİYARETE AÇILDI

BEYLERBEYİ SARAYI'NIN 113 METRELİK RIHTIMI ZİYARETE AÇILDI

Anadolu Yakası'nın tek saray olma özelliğine sahip Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı Beylerbeyi Sarayı'nın 113 metrelik rıhtımı ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Milli Saraylar...

GAYE ŞEYMA CAN

Anadolu Yakası'nın tek saray olma özelliğine sahip Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı Beylerbeyi Sarayı'nın 113 metrelik rıhtımı ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Milli Saraylar Anadolu Yakası Daire Başkanı Osman Celaleddin Urhan rıhtım hakkında, "İstanbul'umuzun en büyük manzarasal rıhtımı diyebiliriz" dedi.

Milli Saraylar Başkanlığı'na bağlı Beylerbeyi Sarayı'nın 113 metrelik rıhtımı ziyarete açıldı. Milli Saraylar Anadolu Yakası Daire Başkanı Osman Celaleddin Urhan açılışta, şunları söyledi:

"İSTANBUL'UMUZA BİR TERAS KAZANDIRDIK"

"Milli Saraylar Başkanlığı'mıza bağlı Anadolu Yakası'nın tek saray olma özelliğine sahip Beylerbeyi Sarayı'mız 1860-1863 yılları arasında 32. Osmanlı Padişahımız Sultan Abdulaziz tarafından yaptırılmıştır. Bugün ziyarete açmış olduğumuz rıhtım özellikle yazlık saray olarak yaptırılan Beylerbeyi Sarayı'na devlet adamlarının yabancı konukların rıhtımdan daha rahat ulaşabilmesi için yaptırılmıştır. 113 metre olan rıhtımı ziyarete açarak İstanbul'umuza bir teras kazandırdığımızı düşünüyoruz. Özellikle gün batımı manzarası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile beraber inanılmaz bir atmosfer oluşturmaktadır. Bu atmosferi yaşamak isteyen ziyaretçilerimiz pazartesi günleri hariç gece 22.30'a kadar restoran, kafeteryamız, bahçemiz ve rıhtımımızla beraber Beylerbeyi Sarayı'mızı ziyaret edebilirler. 113 metrelik bir alanışu anda güvenlikli bir şekilde gezebiliyorlar. Buna ek olarak deniz köşklerimizin de 15 metre olarak düşündüğümüzde İstanbul'un en büyük manzarasal rıhtımı olduğunu söyleyebiliriz."  

"TARİHİ DOKUNUN ZARAR GÖRMEMESİNE ÖZEN GÖSTERDİK"

Rıhtımı ziyarete açmak için hazırlık yaparken tarihi dokuya zarar vermekten kaçındıklarını belirten Urhan, "Rıhtımımız tarihi bir rıhtım bu manada rıhtımı açarken güvenlik önlemelerini alırken tarihi dokunun zarar görmemesine de özen gösterdik. Tarihi zemine, mermerlere zarar verici objelerden uzak durmaya çalıştık" dedi.

ZİYARETÇİLERİN İSTEKLERİNE UYARAK KAPILAR AÇILDI

Ziyaretçilerin, "Denize sıfır bir yerimiz var ama bahçeden denizi göremiyoruz" demeleri üzerine harekete geçtiklerini belirten Urhan, "Uzmanlarımız özellikle başkanımızın da yönlendirmesiyle gerekli çalışmalar yapılarak hem haremlik tarafındaki hem selamlık tarafındaki kapılarımızı açarak İstanbul'umuza güzel bir teras kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.