BEŞYOL METROBÜS İSTASYONU VE ÜST GEÇİDİ YENİLENİYOR

BEŞYOL METROBÜS İSTASYONU VE ÜST GEÇİDİ YENİLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kamu yapılarını deprem riskine karşı yenileme ve ulaşım alt yapısını güçlendirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Küçükçekmece’de riskli durumda bulunan Beşyol Yaya Üst Geçidi yenileme çalışmaları 3 Kasım Cuma günü 00.00’da (Cumayı Cumartesiye bağlayan gece) başlatılıyor. İş kapsamında, mevcut yaya üst geçidi kaldırılacak ve yeni üst geçit inşa edilecek. Yeni yaya üst geçidi daha geniş inşa edilerek yaya yoğunluğu karşısında kapasitesi arttırılacak.

Ayrıca, kullanım alanı yetersiz kalan ve engelli erişimine uygun olmayan Metrobüs Beşyol İstasyonu da genişletilecek. İstasyon yolcu yoğunluğunu karşılayacak kapasiteye ulaşacak. Üst geçit ile istasyon bağlantısına engelli erişimi için asansörler yapılacak. Böylece istasyon alanına hem merdiven hem de asansör ile erişim sağlanmış olacak.

İşler kapsamında, Metrobüs Zincirlikuyu yönü D100 (E-5) Karayolu, sol şeride doğru 100 metre daraltılacak. Bu kısmı metrobüs araçları kullanacak. D100 Karayolu Edirne İstikametinin 100 metrelik kısmı 2 şerit olarak çalışacak.

vop0bikcaoIryd7n23w5tc1g.jpg

dvg7ecqsyaikbra1oej2um0x.jpg

7keaoywmwh42casl3mvigrxj.jpg

trwdbxfs7haIvop4q8vezqzm.jpg

byahsui1qkmqctr3uwnpcpag.jpg

d71q8bhsrxoblurudgyen3gf.jpg

4mhqx6cjeuuog7fsxbnjdz2r.jpg

k4mj26benu1axptr0vwblnqr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.