BESLENME SAATİ İZMİR’DE DE UYGULANACAK

BESLENME SAATİ İZMİR’DE DE UYGULANACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık arasında “İyi Niyet ve İş Birliği Belgesi” imzalandı. İki belediye, çocuk ve kadın yoksulluğunu önlemeye yönelik uygulama ve projelerde iş birliği yapacak. Bu doğrultuda Beylikdüzü Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve ilçe sınırlarını aşarak tüm ülkeye yayılan “Beslenme Saati” uygulaması İzmir’de de uygulanacak.

 

Türkiye’deki artan yoksullukla mücadele eden ve yaptığı hizmetlerle örnek teşkil eden Beylikdüzü Belediyesi, önemli bir iş birliğinin ilk adımını attı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık arasında “İyi Niyet ve İş Birliği Belgesi” imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Sosyal Projeler Dairesi Yerleşkesi’nde gerçekleşen tören, çocukların oyun ve gösterileriyle başladı. Tunç Soyer’in ev sahipliğindeki programa; 13. Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve eşi Zehra Çalık, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ve ilçe protokolü katıldı.

İş birliği yardımlaşma ve dayanışmayı perçinleyecek

Atılan bu adımla birlikte iki belediye, çocuk ve kadın yoksulluğunu önlemeye yönelik proje ve uygulamalarda iş birliği yapacak. Bu kapsamda Beylikdüzü Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya erişebilmesi için başlattığı ve ilçe sınırlarını aşarak tüm ülkeye yayılan “Beslenme Saati” uygulaması İzmir’de de uygulanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hamilelik döneminden başlayarak anne ve 0-3 yaş dönemindeki çocukların gelişimine destek veren İzmir95 projesi ise Beylikdüzü’ne yayılacak.

Çalık: Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni kuracağız

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, törende yaptığı konuşmada Beslenme Saati uygulamasıyla ilgili bilgi vererek, “Öğrencilerin beslenme çantalarına koyacakları hiçbir şey yoktu. Biz de çocuklarımıza yetemiyoruz diyen annelerin feryadını duyduk. Hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz diyerek Beslenme Saati uygulamamızı hayata geçirdik. Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile bir iyi niyet ve iş birliği belgesine imza attık. 15 Mayıs’tan sonra genel başkanımızın da söylediği gibi hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği düzeni kuracağız. Tunç Başkan’ımızın burada uyguladığı İzmir95 projesi muhteşem. Mutlaka öğrenip Beylikdüzü’nde uygulayacağımız projelerden olacak” şeklinde konuştu.

Soyer: Projeyi tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde yayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Süt Kuzusu adıyla 113 bin çocuğumuza ayda 8 litre süt ulaştırıyoruz. Yaklaşık 30 bin civarında öğrencimizin beslenme çantalarına kuru üzümden fındığa kadar hem beslenme değeri yüksek hem de doymalarını sağlayacak malzemeler koyuyoruz. Selvi Hanım’ın hamiliği iki önemli sonuç doğuruyor. Birincisi proje uygulayıcısı olan bizlerin cesaretini ve bu konuya verdiği önceliği büyütüyor. İkincisi de projenin yaygınlaşması için önemli bir lokomotif görevi görüyor. Kendisine minnettarım. Projeyi tüm Türkiye’ye güçlü bir şekilde yayacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu:Amacımız herkesin sağlıklı gıdaya erişmesi

İmza töreninde konuşan Selvi Kılıçdaroğlu, “Çocuklarımızın yüzü gülüyor bugün. İstiyoruz ki her zaman gülsün. Tunç Başkan’a ve eşine de teşekkür ediyorum. Birçok belediyemiz bu şekilde çalışmalar başlattı ve devam ediyor. Amacımız yeterli gıdaya ulaşamayan çocuklara ulaşmak, yeterli desteği vermek. Ama biz bunun kesinlikle çoğalmasını istemiyoruz. Amacımız herkesin aynı duruma gelmesi, herkesin sağlıklı gıdaya erişmesi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve Çalık İzmir’de çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Başkan Çalık ve eşi Zehra Çalık iki gün boyunca İzmir’de çeşitli temaslarda bulundu. İlk gün gerçekleşen imza töreninin ardından Masal Evi, Anahtar Kadın Çalışmaları Hizmet Merkezi, Engelsizmir Şube Müdürlüğü’nün birimleri ve faaliyetleri yerinde incelendi. İzmir’de depremzede kadınlarla bir araya gelen heyet, daha sonra ağırlıklı olarak Roman vatandaşların oturduğu Örnekköy Mahallesi’ne geçti. Mahallede kâğıt toplama işinde çalışan geri dönüşüm işçileri ile çiçek tasarımı yapan kadınların sorunları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu ve Çalık’a, CHP İzmir Milletvekili Adayı Hacer Foggo da eşlik etti. Heyet, İzmir’deki ikinci günde ise Balçova’daki Limantepe Pagos Midye Kooperatifi ve Seferihisar İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Çalık, günün devamında ise e-ticaret yapan ilk kooperatif olan Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde üretici kadınlarla bir araya geldi.

hiz2j4rert5nvanIkaw1gwyc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.