BEŞİKTAŞ VE ESENGÜCÜ, FARKINDALIK İÇİN AVCILAR’DA SAHAYA ÇIKTI

BEŞİKTAŞ VE ESENGÜCÜ, FARKINDALIK İÇİN AVCILAR’DA SAHAYA ÇIKTI

Avcılar Firüzköy Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı FIFA kokartlı eski hakem Binali Kartal yönetti. Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncuları, günün anlamına dikkat çekerek ‘adalet ve eşitlik’ vurgusu yapmak üzere tek ayaklarını kullanmadan maçı tamamladılar. Bir ayaklarındaki tozlukları yarıya kadar indiren oyuncular bu ayaklarıyla topa dokunduklarında hakem Kartal faul düdüğü çaldı. İki takımın kalecileri ise tek kollarını formalarının içinde tutarak tek kolla oynadılar.

“Tam eşitlik sağlandı”

Beşiktaşlı futbolcuların tek ayaklarını kullanmamasıyla ilgili “Burada tam eşitlik sağlanmış durumda” diyen Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, “Eşitliği sağladığınızda güzel sonuçlar oluyor. Eşitlik adalet talebimiz sürüyor. Hayat devam ediyor ve güzel şeyler hepimizin hakkı” şeklinde konuştu.

“Kutlama değil ‘farkındalık’ günü”

Başkan Turan Hançerli, “Biz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir farkındalık günü olarak değerlendiriyoruz. Kutlama lafını kullanamıyoruz, çünkü engellilerin sorunları çözülmedi. Çok sorun yaşıyoruz. Dolayısıyla kutlamadan öte farkındalık ve hak eşitliği talebimizi yükselttiğimiz, halkla paylaştığımız bir gün bizim için” dedi.

“Avcılar yaşanılacak bir yer”

Maçı yöneten FIFA kokrartlı eski hakem Binali Kartal ise, “Ben Avcılar’ı ve Avcılar halkını çok seviyorum. Çünkü aydınlığın yüzü Avcılar halkı. Atatürkçü çok kıymetli bir kitle var. O yüzden çok saygı duyuyorum. Bu etkinliğin burada yapılması ve burada bulunmak benim için bir onurdur. Emeği geçen tüm arkadaşlara, özellikle başkanıma çok teşekkür ediyorum. Avcılar yaşanılacak bir yer” ifadelerini kullandı.

Maçın ardından Hançerli iki takımın kaptanlarına plaket takdim etti. Esengücü Ampute Futbol Takımı’nın ve Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın kaptanları ise, “Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil, her gün birlikteyiz” diyerek dostluk mesajları verdi.

4uXSV1kQ7vp5RmrHlj3IysJh..jpeg

rdpVJzl8L0y9nsWu1ofQaqTZ..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.