Beşiktaş’ta Âşık Veysel’i Anma Konseri Düzenlendi!

Beşiktaş’ta Âşık Veysel’i Anma Konseri Düzenlendi!

Büyük Halk Ozanı Âşık Veysel, 26 Mart Cumartesi günü Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen “O Karanlıkta Bir Işık” adlı konser etkinliği ile anıldı…


Belediyemiz, 21 Mart 1973 tarihinde aramızdan ayrılan Büyük Halk Ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ölüm yıl dönümü kapsamında Beşiktaş’ta anma konseri düzenledi. Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerinden Cengiz Özkan ve genç kuşağın önemli kadın halk müziği sanatçılarından Özge Çam Doğan anma programı çerçevesinde Akatlar Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sunumunu ve moderatörlüğünü Başak İkiz’in yaptığı etkinlikte Âşık Veysel’in engin dünya görüşü ve aynı zamanda bilgece yaşamından kesitler anlatıldı. İlginin yoğun olduğu konserde dinleyenler türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Gecenin sonunda ise bağlama çalarak sürpriz yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tüm dinleyenlerle birlikte "Uzun İnce Bir Yoldayım" türküsünü seslendirdi ve salondan büyük alkış aldı.

Anma programında konuşan Başkan Rıza Akpolat önce sahneden herkesi selamladı ve böyle anlamlı bir gecede Türk Halk Müziği’nin değerli isimlerini Akatlar Kültür Merkezi'nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Dün Âşık Mahzuni Şerif’i, bugün de Âşık Veysel’i bu sahnede andık. Âşık Veysel’le ilgili söylenmesi gerekenleri Cengiz Özkan, Özge Çam ve Başak İkiz söylediler. 13. yüzyılda Anadolu aydınlanmasını Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Ah-î Evran gerçekleştirdi. Bu yıl UNESCO tarafından onların yılı olarak tescillendi. 2023 yılı da umarım Âşık Veysel yılı olarak tescillenecek. Cengiz Özkan Hocamız bizim için çok özel bir sanatçı. Her zaman yanımızda bize yoldaşlık yapan bir isim. Bu gecede bizi yalnız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyorum."

Başkan Akpolat konser sonrası Tema Vakfı'na bağışlanan fidan plaketleri sanatçılara takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.