Beşiktaş’ta 8 Mart Kutlamaları!

Beşiktaş’ta 8 Mart Kutlamaları!

Beşiktaş’ta kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Zuhal Olcay konseri ile kutladı…


Belediyemiz, 8 Mart haftası dolayısıyla Zuhal Olcay konseri, tiyatro gösterimi, kısa film gösterimleri, söyleşiler ve atölyelerden oluşan bir dizi etkinlik düzenledi. 8 Mart’ta kültür merkezlerimiz ve Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimiz kadınlara yönelik pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ayça Bingöl’ün tek kişilik performansıyla Ben Anadolu oyunu Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenirken Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezimizde kısa film gösterimleri ve söyleşiler, Kadın Dayanışma ve Yaşam Merkezimizde ise atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Beşiktaşlılar son olarak 8 Mart akşamı Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi’nde Zuhal Olcay konseriyle buluştu. Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak organize edilen konsere vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. Oyunculuğunun yanı sıra müzisyen kimliğiyle de yıllardır adından söz ettiren usta sanatçı Zuhal Olcay sevilen parçalarını dinleyicilerle hep birlikte söyledi. 

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan sanatçı Zuhal Olcay, kadınların birçok zorlukla mücadele ettiğini belirterek şunları söyledi: "Öncelikle Beşiktaş Belediyesi’ne bize bu güzel buluşmayı sağladığı için teşekkür ediyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz sevgili arkadaşlarım, hemcinslerim kutlu olsun. Dünyada bu kadar çok acı ve olumsuzluk yaşanırken 8 Mart Dünya Kadınlar günü üzerine bir şeyler söylemek o kadar kolay değil. Bir gerçek var ki biz kadınlar birçok şeyle mücadele etmek, birçok şeye karşı koymak zorundayız. Biz kadınlar işe çocukları nasıl yetiştireceğimiz konusunda düşünerek başlayabiliriz. Bu konuda yeterince çalışmadığımızı düşünüyorum. Eğer değişim olacaksa oradan olacak; oradan başlayacak. Bu konu üzerinde biraz düşünelim derim." Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Esra Yenidünya, konser sonrası sanatçı Zuhal Olcay’a TEMA Vakfı adına bağışlanan plaketi takdim ederek herkesin Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.