‘BENİM KARTIM’ UYGULAMASI: ATIKLAR, GELECEĞE VE EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

‘BENİM KARTIM’ UYGULAMASI: ATIKLAR, GELECEĞE VE EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

06 Mart 2023

Küçükçekmece Belediyesi, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında yeniden değerlendirilebilir atıkların ayrı toplanarak düzenli depolama sahalarına gitmeden, ekonomiye ve çevreye tekrar kazandırılması amacıyla ‘Benim Kartım’ projesini hayata geçirdi.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından başlatılan atık ayrıştırma ve toplama projesi olan bu uygulamayla, Küçükçekmeceliler atıklarını Atakent Mahallesi’ndeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirip, parapuan kazanarak, kartlarıyla ilçe genelindeki restoran ve marketlerden alışveriş yapma imkânına sahip olacak.

Başkan Kemal Çebi: Küresel ısınma bir tahmin değil, gerçekleşmekte olandır. Benim Kartım ile hem farkındalık yaratacak hem de bilinç geliştireceğiz.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak hedefiyle Küçükçekmece’de çevre dostu çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Kemal Çebi, “İlçemizde atık yönetimine hem kent sağlığı hem de ekonomik bir alan olarak bakıyor ve iyi bir atık yönetim planı ile hareket ediyoruz. Bu kapsamda Benim Kartım uygulaması hem farkındalık yaratacak hem de bilinç geliştirilecek bir projedir. Atık yönetiminde en önemli paydaşlarımız komşularımız. Benim Kartım ile bir alışkanlık kazandıracak ve doğaya saygılı bir kent yaşamını birlikte inşa edeceğiz. Doğayı hep birlikte koruyarak, sıfır atık hedefimize önemli katkılar sağlayacağız. Kent sakinlerimizin bu konudaki duyarlılıklarını biliyorum. Tüm Küçükçekmecelilere hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum ” diye konuştu.

‘Benim Kartım’ı nasıl alacaksınız?

Uygulama kapsamında ambalaj atığı (kağıt, karton, plastik, metal), elektrikli ve elektronik eşya atığı, bitkisel atık yağ atıklarından herhangi birini 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getiren Küçükçekmecelilerin, Benim Kartına kilogram başına belirlenen ücret kapsamında para puan yüklenecek. 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi Atakent Mahallesi, 4. Cadde’de 221. Sokak’ta yer alıyor. Benim Kartım’ı edinmek isteyen vatandaşlar, bu merkeze başvuruda bulunarak, kartlarını alabilecek.

Kent sakinleri, para puanlarını ilçe sınırları içerisinde bulunan anlaşmalı market, kafe, lokanta ve restoranlarda kullanabilecek. Küçükçekmeceliler, https://kucukcekmece.istanbul/ adresinden konuyla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilir.  

j9vie2mlotqaxhrpqb8Iazsd.jpg

r9sbhi8lojgkj7ew04lvmaxz.jpg

d6bziewjx7wmfdrk8vem2anj.jpg

ptsitrfj52qd6x4sh3fkuycI.jpg

texkfdvcpxaozr35vce9lmn0.jpg

315mpeynuhpbfbdwt9h0esaf.jpg

zyk0fazmandgefji4t7cwp1v.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.