Belediyemizden Oğuz Aksaç Konseri

Belediyemizden Oğuz Aksaç Konseri

Belediyemizden Oğuz Aksaç Konseri

Belediye Kültür Müdürlüğümüz tarafından Mameki Parkı’nda Oğuz Aksaç konseri düzenlendi. Konsere Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Maçoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay katıldı.

Gençlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yoğun ilgi gösterdiği konserde konuşan Başkan Maçoğlu, konser alanında bir araya gelenleri selamladı. Pandemi sürecinde insanların eve kapatma çabasının hala sanatçılar için devam ettiğini belirten Başkan Maçoğlu, “Bizler de bu sürecin farkındalığıyla ve bu süreci desteklemek adına, dostlarımızı, sanatçı, müzisyen arkadaşlarımızı buraya çağırdık. Bizi kırmadılar geldiler. Çok teşekkür ederim onlara” dedi.

Kocaeli ve Muş’taki konser yasaklarını hatırlatan Başkan Maçoğlu, “Yine bu süreç içerisinde sistem bunu bahane ederek farklı dilleri susturmaya, ötekileştirmeye çalışan bir anlayışla hareket ediliyor. Bundan dolayı Kocaeli’de, Muş’ta sırf kendi anadillerinde türkü söyledikleri için konserleri iptal ettiler. Bizler de onlara inat bütün dillerin değerli olduğunu kıymetli olduğunu, bütün dillerin bu ülkenin rengi olduğunu söylemek adına herkesi, bütün anadilleri destekliyor ve onların kendi dillerini konuşması adına çaba harcıyoruz” dedi.

“Bu ülkede herkes eşit olana kadar mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Başkan Maçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın neresinden olursa olsun tüm diller, tüm inançlar biz sosyalistler için değerlidir. Bu anlamda Dersim’de bundan sonra da Lazca Türkçe, Kürtçe, Hemşince, Ermenice bütün dillerde sanatçı arkadaşlarımızı buraya getireceğiz. Sizlerle buluşturacağız. Önümüzdeki süreçte de bu tür çalışmalarımız devam edecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.